На Житомирщині старшокласники затримали зухвалого злодія-рецидивіста » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині старшокласники затримали зухвалого злодія-рецидивіста

Автор: news_maker від 25-05-2016, 15:58, переглядів: 1 048

На Житомирщині старшокласники затримали зухвалого злодія-рецидивіста

Повертаючись у рідні краї з місць позбавлення волі, 33-річний овручанин у пошуках горілки невдало спробував обчистити два будинки, викрав чужий велосипед і врешті був затриманий школярами під час намагань обікрасти сільський магазин. Розпочато кримінальне провадження.
Пізно увечері 21 травня у с. Малій Чернігівці Овруцького району хлопці з компанії цьогорічних випускників місцевої школи самотужки затримали магазинного злодія. Молоді люди вже мали розходитися по домівках після спільного відпочинку, коли почули брязкіт розбитого скла. Хлопці зметикували, що підозрілий звук пролунав збоку місцевого сільського магазину, і поспішили туди поглянути, у чому справа.
Біля невеличкої крамниці юнаки помітили розбите вікно і людську постать, що при їх появі відсахнулася від будівлі і спробувала загубитися у темряві. Втім спритники наздогнали незнайомця і терміново викликали поліцію. До приїзду слідчо-оперативної групи сміливці утримували підозрілого чоловіка і не дозволили йому зникнути.
– Правоохоронці встановили, що затриманим є 33-річний місцевий житель, який днями звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення крадіжок, - розповів начальник Овруцького ВП Володимир Башинський.
Чоловік свої дії пояснив нестямним бажанням будь-що роздобути спиртне, аби відсвяткувати власне звільнення.
Втім, як виявилося, сільський магазин був не першим об’єктом уваги злодійчука. За його ж зізнаннями, горілку він шукав у будинках жителів міст Овруча та Коростеня. Втім в обох випадках невдало, оскільки раптова поява господарів завадила йому викрасти бодай щось з хатнього. Розчарований таким ходом справ, чоловік не втримався від спокуси і поцупив в Овручі велосипед, завдавши власнику збитків на 2 тисячі гривень.
Нині нові злодіяння рецидивіста внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.185 (Крадіжка) та ст.15 ч.3 ст.185 (Замах на вчинення крадіжки) ККУ. У рамках розпочатого кримінального провадження поліція встановлює можливу причетність чоловіка до інших подібних правопорушень. Попередньо, за вже скоєні він може повернутися у місця позбавлення волі на строк до 6 років.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: