В Житомирі готуються до створення Центру соціальної адаптації безпритульних осіб » Новини Житомира
 
 


В Житомирі готуються до створення Центру соціальної адаптації безпритульних осіб

Автор: news_maker від 26-05-2016, 18:15, переглядів: 1 416

В Житомирі готуються до створення Центру соціальної адаптації безпритульних осіб

За статистикою, 9 % з усіх бездомних, це особи, які вийшли з місць позбавлення волі. Саме про роботу з цією категорію громадян говорили в Житомирській міській раді за круглим столом, що пройшов за участі представників установ виконання покарань. Проблему підняв голова правління Житомирської обласної громадської організації "Милосердя" Владислав Паламарчук, який створив благодійну організацію "Міський центр обліку бездомних" та щодня працює з безпритульними Житомира.

Сьогодні Центр обліку бездомних це не лише структура, а ще й будівля, де безпосередньо мають ночівлю, отримують необхідну допомогу з одягом, їжею та працевлаштуванням люди без постійного місця проживання. На сьогодні таких там постійно знаходяться 16, троє з них – колишні ув’язнені. З огляду на актуальність проблеми, благодійна організація виділила окремі кімнати для цієї категорії людей і вже зараз може прийняти на адаптацію 10 осіб, які виходять із тюрем та колоній. Про таку можливість Владислав Паламарчук розповів під час круглого столу представникам пенітенціарної служби області: "Люди, які працюють у цих установах, Вони починають готувати людину до звільнення ще за півроку до цього. Ви знаєте, що був прийнятий Закон про пробацію (пробація - система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду та відповідно до закону до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого), а органу, який би займався цим немає. Наша організація хоче брати участь в роботі пробації. Сьогоднішньою нашою зустріччю ми показуємо виправним установам, що ми є, ми хочемо і будемо працювати в цьому напрямку".

Ми повинні надати їм допомогу, аби люди не поверталися до скоєння злочинів через елементарні побутові негаразди, наголошує Владислав Паламарчук. А тому в найближчій перспективі – створення в Житомирі Центру соціальної адаптації безпритульних осіб, де з бездомними, і в першу чергу з колишніми ув’язненими, будуть проводити спеціальні тренінги, навчальні курси, заняття з профорієнтації.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: