Голова Житомирської обласної ради проанонсувала завершення спокійного життя комунальних установ » Новини Житомира
 
 


Голова Житомирської обласної ради проанонсувала завершення спокійного життя комунальних установ

Автор: news_maker від 26-05-2016, 18:51, переглядів: 1 231

Голова Житомирської обласної ради проанонсувала завершення спокійного життя комунальних установ

Анжеліка Лабунська розповіла про наміри довести до завершення вивчення діяльності комунальних підприємств та установ, що фінансуються з обласного бюджету. Під час прес-конференції, присвяченої її піврічному перебуванні на чолі обласної ради, вона повідомила, що з 1 червня штат управління бухгалтерського обліку збільшиться на три одиниці – це будуть аудитори: "Тому що, на жаль, сьогодні побудована законодавча база так, що ми наче утримуємо 165 бюджетних установ, а перевірити, що вони там роблять, на жаль, ми не мали до цього можливості. Ми звертаємося до фіскальної служби, до податкової, а зараз, ви знаєте, діє заборона на перевірки, вони звертаються до Києва. А у нас є багато питань саме щодо використання коштів обласного бюджету".

Голова обласної ради наголосила, що необхідно досконально розбиратися з діяльністю багатьох установ і навела приклади: "Якщо ми їх утримуємо за рахунок обласного бюджету, а вони потім з людей гроші здирають, у мене тоді є питання. Наприклад, це діагностичний центр. На його утримання йде 19 мільйонів гривень, а ви всі знаєте, що навіть аналіз крові коштує 50 гривень. То тоді, може, нехай вони беруть його в оренду, сплачують нам орендну плату, а ми ці 19 мільйонів краще перерахуємо їм, але вони тоді безкоштовно будуть обслуговувати жителів Житомирської області. Це стосується і лікарні Гербачевського".

Анжеліка Лабунська зауважила, що всі аудитори – фахівці досвідчені: "Це люди, які працювали в КРУ, в податковій. Повірте мені, що ми залучимо тих спеціалістів, які будуть точно знати, що перевіряти, як перевіряти і де що шукати", – запевнила голова обласної ради Анжеліка Лабунська.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: