На Житомирщині розслідують шахрайств на 240 тисяч гривень » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині розслідують шахрайств на 240 тисяч гривень

Автор: news_maker від 31-05-2016, 12:29, переглядів: 970

На Житомирщині розслідують шахрайств на 240 тисяч гривень

Поліцейські зібрали докази вчинення 51-річною жінкою ошуканств щонайменше 11 жителів району та міста. У кожному з випадків пенсіонерка вмовляла потерпілих взяти для неї у банку кредити на суми від 7 до 35 тисяч гривень. Гроші отримувала шахрайка, а от розплачуватись по боргам доводиться кредиторам. 30 травня жінці оголошено про підозру у вчиненні злочинів.
Перші епізоди протиправних дій, встановлені поліцейськими у ході досудового розслідування, відбулися ще у лютому 2013 року. Тоді жінка звернулась до знайомого, 51-річного жителя м. Радомишля, із проханням про допомогу, розповівши слізну історію про складні життєві обставини. Ціна питання складала 10 тисяч гривень. Чоловік вагався, але під тиском емоційності та заповзятості прохачки, оформив у банківській установі на себе кредит на зазначену суму.
За кілька місяців жінка знову звернулась до нього з тим же проханням. Мовляв, треба оформити ще одну позику, щоб погашати попередню і вирішити деякі особисті проблеми. Чоловік і цього разу повірив жінці та допоміг, взявши на своє ім’я ще один кредит на 20,5 тисяч гривень, щоправда, в іншому банку.
Як розповів начальник Радомишльського відділення поліції Дмитро Нікурадзе, таким чином підозрювана ошукала ще 10 жителів м. Радомишля та району. У кожному з випадків вона розповідала про тимчасове скрутне становище і обіцяла усе сплатити до копійки, ще й віддячити за допомогу.
У кількох випадках шахрайці вдалося навіть вмовити людей взяти кредити для неї двічі, причому їх суми, як правило, зростали теж удвічі.
Упродовж 2015 року у кількох банківських установах різними людьми були отримані 10 кредитів на загальну суму майже 140 тисяч гривень. За словами потерпілих, ці кошти були передані підозрюваній.
Нині жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінальних діянь, передбачених ч.1 та ч.2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їй може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі терміном на 3 роки.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: