Житомиряни, які створять ОСББ гарантовано отримають гроші на капітальні ремонти будинків » Новини Житомира
 
 


Житомиряни, які створять ОСББ гарантовано отримають гроші на капітальні ремонти будинків

Автор: news_maker від 31-05-2016, 18:28, переглядів: 1 214

Житомиряни, які створять ОСББ гарантовано отримають гроші на капітальні ремонти будинків

Мер Житомира Сергій Сухомлин вважає створення ОСББ єдиною прогресивною формою управління житловим фондом міста. У цьому році міська влада вже заклала 15 мільйонів гривень на капітальні ремонти в будинках де створено ОСББ.

Про це міський голова заявив на зустрічі з мешканцями будинку по вулиці Великій Бердичівській, 75, які планують створити ОСББ.

За словами міського голови, власники квартир повинні самі вирішувати хто надаватиме їм комунальні послуги і контролювати їх виконання. ОСББ, на відміну від ЖЕКа, не сплачує 20% ПДВ та податку на прибуток. Зекономлені гроші жителі зможуть направити на реальні потреби будинку, які потребують першочергового вирішення.

«Я прошу жителів міста, які ще не створили об‘єднань, поїхати у вже готові ОСББ і подивитися, як організована там робота. У цих будинках вже міняються дахи та наводиться порядок у підвалах», - наголосив Сергій Сухомлин.

Цього року в міському бюджеті Житомира на ремонти об‘єднань співвласників багатоквартирних будинків передбачено 15 мільйонів гривень. За ці гроші жителі зможуть відремонтувати дахи, замінити внутрішні та електро-мережі. І це тільки початок.

«Потреби житлового фонду Житомира колосальні. Вже до виділених 15 мільйонів гривень ми віднайдемо у міському бюджеті додаткове фінансування. У першу чергу гроші на капітальні ремонти отримають ті співвласники, які зареєструють ОСББ до 1 липня цього року», - сказав мер.

Додамо, що на 31 травня у Житомирі діє 139 ОСББ. З початку 2016 року жителі міста створили 70 об’єднань.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: