На зупинках громадського транспорту з’явилась спеціальна розмітка » Новини Житомира
 
 


На зупинках громадського транспорту з’явилась спеціальна розмітка

Автор: news_maker від 6-06-2016, 15:46, переглядів: 1 327

На зупинках громадського транспорту з’явилась спеціальна розмітка

Впродовж минулого тижня дорожники нанесли спеціальну розмітку на зупинках громадського транспорту по вулицях Грушевського та Київська.
Комунальники нанесли жовту лінію, яка вказує водіям, що зупинка та стоянка транспорту в цих місцях суворо забороняється. Також з’явилась жовта зигзагоподібна лінія, яка позначає місця зупинок маршрутних транспортних засобів. Це зроблено для підвищення безпеки руху та попередження заторів у місцях зупинок громадського транспорту.

Для Житомира подібна розмітка є новинкою, хоча це передбачено в Державних стандартах України та є в Правилах дорожнього руху України. Така розмітка не лише позначає місця зупинок маршрутного громадського транспорту.

«Цього року ми підійшли до питання розмітки принципово по-іншому. Ми запропонували надати свої пропозиції всім фірмам в Україні, які займаються нанесенням розмітки. З них обрали кілька оптимальних варіантів. Також комунальне підприємство «ЖУАШ» отримало частину підрядів», ­­– пояснює заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Згідно Правил дорожнього руху, така розмітка забороняє зупинку будь-якого іншого транспорту на цій ділянці дороги, а також зупинку транспорту за 30 метрів в обидва боки від знаку, що позначає зупинку.

Також планується нанести розмітку по вулиці Чуднівська, проспектах Миру та Незалежності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: