Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки » Новини Житомира
 
 


Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки

Автор: news_maker від 10-06-2016, 10:51, переглядів: 1 159

Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки

Заблокувавши після короткої погоні автомобіль, водій якого проігнорував вимогу дорожнього інспектора зупинитися, правоохоронці виявили, що замки на дверцятах транспортного засобу зламані, а у салоні та багажнику знаходиться майно, походження якого водій та пасажири пояснити не змогли. Згодом з’ясувалося, що хлопці, віком 17, 19 та 21 років, ймовірно причетні до крадіжки з приватного будинку в м. Андрушівці.
Уранці 9 червня інспектори поліції помітили на околиці м. Житомира автомобіль, який мчав вулицею з перевищенням дозволеною швидкості. Водій «Опеля» проігнорував сигнал правоохоронця про зупинку, а навпаки ще збільшив темп руху, намагаючись виїхати з обласного центру.
Після 10-хвилинної погоні поліцейським вдалося заблокувати автомобіль на заміській дорозі та примусити його зупинитись. З’ясувалося, що крім водія у салоні знаходились ще двоє пасажирів. Хлопці були знервовані і пояснити, чому намагалися втекти, не змогли. Тільки повідомили, що проживають у м. Андрушівці та їдуть додому.
Як з’ясувалось, за кермом перебував 17-річний парубок, який розповів, що документів на «Опель» та на право керування транспортним засобом він не має. Мовляв, без дозволу взяв автівку у батька.
Під час поверхневого огляду правоохоронці помітили пошкоджені замки на дверцятах іномарки. Замок запалювання теж був відсутній та, судячи з усього, автомобіль був заведений за допомогою скручування дротів. Між водійським та пасажирським сидінням лежали господарські рукавички, зв’язка ключів та пластиковий футляр (в якому згодом експерти виявили рослинну масу, схожу на наркотичну). У салоні транспортного засобу також знаходились телевізор, газонокосарка, електрочайник, праска та рюкзак зі столовими приборами. У багажнику іномарки поліцейські виявили мікрохвильову піч, хлібопіч та автомобільний акумулятор.

Щодо походження речей жоден з хлопців чіткої відповіді не дав.
За таких обставин на місце події було викликано слідчо-оперативну групу Житомирського районного відділення поліції. Молодиків доставили до відділку для з’ясування всіх обставин. Автомобіль та речі вилучили.

Правоохоронці встановили, що всі троє дійсно жителі Андрушівщини, причому двоє з них, віком 21 та 19 років, вже були раніше засуджені за крадіжки та викрадення автотранспорту.
Вони розповіли декілька версій подій. За однією з них, старші хлопці попросили молодшого допомогти їм перевезти речі товариша до обласного центру, де він нібито житиме. За іншою – майно викрадене ними з приватного будинку в м. Андрушівці. Парубки сподівалися здати все до житомирського ломбарду, однак той був зачинений. Тож вирішили повернутися додому, аж тут їх зупинили поліцейські.
Згодом поліцейські встановили, що крадіжку було вчинено з будинку 60-річного жителя райцентру. Нині у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, триває з’ясування всіх обставин події.
Таємне викрадення майна, поєднане з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років.

Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки
Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки
Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки
Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки
Житомирські поліцейські затримали трійцю злодіїв з Андрушівки

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: