У Житомирі презентували додаток, що показує яким транспортом користуються мешканці міста » Новини Житомира
 
 


У Житомирі презентували додаток, що показує яким транспортом користуються мешканці міста

Автор: news_maker від 16-06-2016, 18:14, переглядів: 1 315

У Житомирі презентували додаток, що показує яким транспортом користуються мешканці міста

Дослідження, за допомогою якого визначатимуть мобільність житомирян і на основі цього сформують ефективну модель транспортної системи міста, днями під час зустрічі обговорили представники міської влади, німецьких компаній «GIZ» та «InnoZ GmbH».

Представник німецької компанії «InnoZ GmbH» Енріко Хоуві презентував мобільний додаток Modalyzer (Модалайзер). Програма допомагає дослідити яким видом транспорту користуються мешканці міста, яку відстань вони долають протягом дня та тривалість їх пересування.

Аби допомогти муніципалітету зробити таке дослідження, мешканцям міста потрібно встановити додаток на мобільний телефон та активізувати його. Всі дані про пересування мешканців міста, у яких встановлено додаток, відображаються на спеціальній платформі - сайті Modalyzer, а також на телефоні. Інформація переноситься на спеціальну карту, у діаграми та таблиці, на основі цього формується загальноміська статистика мобільності.

«Ця зустріч відбулася в рамках проекту "Інтегрований розвиток міст". Як ми вже повідомляли, одним із компонентів співпраці з німецькою компанією «GIZ» є дослідження міської мобільності. Дуже приємно, що наше місто стало першим в Україні, де буде проведене таке дослідження. Далі досвід буде передаватися і іншим українським містам», - зазначив директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця.

Протягом робочої наради її учасники обговорили шляхи, за допомогою яких німецька система буде адаптована до особливостей Житомира. Запустити проект у місті планують восени. Наразі ведеться робота з перекладу мобільного додатку на українську мову. Вже за кілька місяців житомиряни матимуть змогу стати учасниками проекту.

«Саме мешканці міста покажуть нам реальну ситуацію. Яким транспортом вони користуються більше, які напрямки найбільш популярні і так далі. На основі цих досліджень ми з’ясуємо якою повинна бути транспортна система міста, щоб відповідати потребам житомирян», - зазначив заступник міського голови Дмитро Ткачук.

У Житомирі презентували додаток, що показує яким транспортом користуються мешканці міста
У Житомирі презентували додаток, що показує яким транспортом користуються мешканці міста

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: