Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році » Новини Житомира
 
 


Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році

Автор: news_maker від 29-06-2016, 16:17, переглядів: 1 108

Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році

У розпал літа одним з основних питань, яке активно розглядають на Житомирщині, є оздоровлення та відпочинок дітей.

Саме тому сьогодні, 29 червня, у Житомирі відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення та відпочинку дітей під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

«Загалом сезон відпочинку можна вважати відкритим, – зазначив Ярослав Лагута. – До якості надання послуг та тих умов, які декларують учасники тендерних закупівель, облдержадміністрація ставить дуже чіткий контроль. Тому комісія перевіряє ті табори, в які планується відправляти дітей на оздоровлення. Оскільки ми оздоровлюємо дітей пільгових категорій, то досить прискіпливо вивчаємо усі умови».

Цьогоріч вперше за останні три роки за кошти обласного бюджету будуть закуплені путівки для оздоровлення дітей у таборах в інших областях України, зокрема, біля моря.

Для того, аби переконатися у відповідності кількісних, якісних, технічних характеристик послуги з оздоровлення наданій інформації у тендерних документах, комісія у складі представників управління сім’ї, молоді та спорту ОДА, Держспоживслужби та ДСНС оглянула заявлені заклади на півдні України.

Зокрема, проводилися перевірки позаміського закладу оздоровлення і відпочинку «Крилатий» (с. Красне, Скадовський район, Херсонська область), оздоровчого комплексу санаторного типу для дітей «Очаків» (Миколаївська область), позаміських закладів оздоровлення і відпочинку «Связист» і «Рассвет» (смт Сергіївка, Одеська область).

Заступник начальника управління сім’ї, молоді та спорту ОДА Олександр Антонюк доповів про результати перевірки оздоровчих закладів, зупиняючись на наявності дозвільних документів, організації пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічних характеристиках, умовах проживання, харчування та організації виховної роботи.

Комісією було відхилено пропозиції від закладів «Крилатий» та «Очаків», оскільки умови не відповідають тим характеристикам, що заявлені у документах.

Заклади «Рассвет» та «Связист» ПП «КО "Перлина Чорномор’я"» отримали погодження на оздоровлення дітей. Умови, які мають ці оздоровчі табори, набагато кращі, ніж у вище зазначених, відповідають соціальним стандартам оздоровлення та відпочинку дітей, проводиться цікава та насичена виховна робота.

Ціна путівки у ці заклади становить 4800 грн на 21 день. З них 124 грн на добу складає харчування. Орієнтовно перший заїзд дітей з Житомирщини відбудеться в середині липня.

Ярослав Лагута вніс пропозицію, щоб спочатку відправити дітей на одну зміну, а лише тоді за її підсумками вирішувати, чи продовжувати співпрацю.

Присутні обговорили також стан організації оздоровлення і відпочинку дітей в Бердичівському, Олевському, Лугинському, Романівському та Андрушівському районах та розглянули роботу сезонного дитячого оздоровчого закладу «Лісовий берег» обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради.

Де оздоровлюватимуться діти з Житомирщини у цьому році


Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: