На Житомирщині прогнозуватимуть, які професії будуть необхідні на ринку праці » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині прогнозуватимуть, які професії будуть необхідні на ринку праці

Автор: news_maker від 1-07-2016, 17:34, переглядів: 1 140

На Житомирщині прогнозуватимуть, які професії будуть необхідні на ринку праці

Новий масштабний інноваційний проект щодо прогнозування тенденцій попиту на професії започаткований Державною службою зайнятості. Житомирська обласна служба зайнятості визначена пілотною для проведення комплексної апробації цього проекту.

Для початку, впродовж місяця буде проведено кілька етапів опитування роботодавців, повідомила начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Світлана Карпович:

"Першочергово ми будемо проводити суцільне телефонне опитування всіх роботодавців, як юридичних, так і фізичних осіб, які є платниками єдиного соціального внеску, які зареєстровані в тій чи іншій територіальній одиниці. Будемо також проводити вибіркове електронне опитування роботодавців, йдеться про великі підприємства".

Вивчатимуться прогнози щодо попиту та пропозиції робочої сили в тій чи іншій адміністративно-територіальній одиниці як на сьогоднішній день, так і на найближчу перспективу. Поки що йдеться про терміни до завершення поточного року та на наступний рік. Задля більш-менш об'єктивної картини необхідно опитати не менше 60 % роботодавців.

Слідуючий етап – це робота з галузевими фокус-групами, детальні інтерв'ю з керівниками провідних ринкоутворюючих підприємств та експертне оцінювання тенденцій та чинників формування попиту на професії. В подальшому ця інформація буде узагальнена Інститутом підготовки кадрів Державної служби зайнятості, а методика і досвід роботи фахівців з Житомирщини розповсюджені по всій Україні:

"Що дасть нам участь в такому пілотному проекті? Це те, що ми будемо більш оперативно реагувати на потреби роботодавців, заповнювати вакансії, працювати на перспективу", - зазначила Світлана Карпович.

Додамо, що опитування роботодавців розпочнеться з 4 липня і триватиме два тижні. За оперативною інформацією служби зайнятості, на Житомирщині зареєстровані близько 15,5 тисяч роботодавців – платників єдиного соціального внеску.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: