Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики » Новини Житомира
 
 


Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики

Автор: news_maker від 9-07-2016, 11:20, переглядів: 1 317

Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики

Працівники органів праці та соціального захисту населення Харківської міської ради, волонтери соціального проекту "Єдина соціальна мережа" м. Харкова, науковці Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України днями завітали до Житомира аби поділитися досвідом з питань реалізації соціальної політики.

Житомир – один з 5 обласних центрів, до якого завітала харківська делегація в рамках проекту «Слобожанщина, Буковина і Поділля - підсумки: найкращі практики в соціальній політиці». Заступник начальника департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради Ольга Мохнач зазначила, що візит харківчан відбувся під гаслом «Схід і Захід разом» та покликаний об’єднати українців у різних куточках держави.

Харків'яни мають унікальний досвід побудови в своєму місті «Єдиної соціальної мережі», де соціальні послуги надають не органи влади, а громадські організації. Цей проект реалізовується вже протягом 17-ти років. Участь у ньому беруть понад 100 громадських організацій. Всього управлінням праці та соціальних питань Харківської міської ради з 2000 по 2015 роки укладено 700 (з них фінансова підтримка за рахунок коштів міського бюджету – 410) договорів про спільну діяльність з громадськими організаціями соціальної спрямованості – партнерами управління.

«Для нас ця зустріч є дуже важливою. Адже це не тільки спілкування однодумців, а й можливість обговорити досягнення, поділитися планами. Хоча Житомир набагато менший за Харків, у нас також активно функціонують центри реабілітації дітей-інвалів, одиноких і непрацездатних громадян. Для нас особливо цікавою є ідея «Єдиного соціального офісу, який є в Харкові. При такій організації роботи людина може одночасно в одному місці отримати інформацію про всі пільги, допомогу, які вона може отримати відповідно до статусу. Ми також думаємо над цим і будемо вивчати це питання більш детально» – наголосила директор департаменту праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір.

Під час перебування у Житомирі представники соціальної сфери з Харкова відвідали музей космонавтики ім. С.П.Корольова та Центр соціального обслуговування одиноких непрацездатних громадян.

Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики
Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики
Харків’яни у Житомирі ділилися досвідом реалізації соціальної політики

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: