На Житомирщині оновили нормативну грошову оцінку земель » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині оновили нормативну грошову оцінку земель

Автор: news_maker від 22-07-2016, 13:21, переглядів: 1 128

На Житомирщині оновили нормативну грошову оцінку земель

Землевпорядники Житомирщини з початку року оновили нормативну грошову оцінку земель у 78 населених пунктах, що складає майже 90% від запланованої кількості (88 населених пунктів).

На проведення нормативної грошової оцінки (НГО) використали 608,4 тис. гривень. Фінансування робіт відбувається за рахунок коштів місцевих бюджетів, в тому числі, що надійшли у порядку відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

За результатами проведення оцінки земель населеного пункту складається технічна документація, яка затверджується місцевою радою. На сьогодні в розробці перебуває 10 технічних документацій з НГО. З них шість документацій передано до органів місцевого самоврядування для подальшого затвердження.

Загалом на Житомирщині налічується 1668 населених пунктів загальною площею 312,8 тис. гектарів. Первинна НГО земель проведена на території усіх поселень.

Довідково:

Нормативну грошову оцінку земельних ділянок здійснюють для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання раціонального використання та охорони земель.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: