В Житомирі презентували новий автобус моделі Атаман з низьким рівнем підлоги та пандусом » Новини Житомира
 
 


В Житомирі презентували новий автобус моделі Атаман з низьким рівнем підлоги та пандусом

Автор: news_maker від 22-07-2016, 16:48, переглядів: 2 059

В Житомирі презентували новий автобус моделі Атаман з низьким рівнем підлоги та пандусом

Спочатку новинку побачили житомирські журналісти: автобус підігнали до мерії, де своєрідний тест-драйв здійснила на інвалідному візочку Неля Ковалюк, експерт з доступності, представник Національної асамблеї інвалідів України в Житомирській області:
"Мені заїжджати всередину було комфортно і легко. Головне – легко і безпечно. Тому що найбільше, що нас цікавить в громадському транспорті, це безпека і можливість самостійно зайти і вийти з нього. Будь-який вид інвалідного візка сюди може потрапити, є місце для розвороту. Тут є спеціальний дзвіночок, як в європейському громадському транспорті, і це дозволяє подати сигнал до воді, щоб він прослідкував, як людина виходить, і це теж є ознакою безпеки. Хотілося б мати такі автобуси в Житомирі". АТАМАН - це нова модель пасажирського автобуса 2016 року, яку Черкаський завод випускає на базі шасі та головних агрегатів японського виробництва. Вартість машини приблизно 1 млн. 700 тис. грн. Перший такий у Житомирі автобус закупив приватний перевізник, і пасажири зможуть його побачити вже у найближчий час, – зазначає профільний заступник міського голови Дмитро Ткачук.
Крім того, в умовах конкурсу для міських перевізників передбачено наявність нових комфортних автобусів на кожному маршруті:
"Ми розуміємо, що це гарний маршрут і тому з нього починаємо диктувати наші умови. Зазвичай раніше було так, що перевізники показували гарну картинку на саміх конкурсах, а далі по вулицях їздило те, що ми всі можемо бачити. Думаю, якщо такі автобуси з'являться а потім зникнуть, то ми всі це помітимо і зможемо відреагувати. Тому ми диктуємо новий тон і маємо надію, що місто почне змінюватися, в першу чергу у транспортній сфері". Очікується, що до кінця року на міських маршрутах Житомира з'являться близько 10 нових автобусів с пандусами, а згодом перевізники поступово будуть замінювати свій рухомий склад на подібні нові машини з датою випуску не раніше 2015 року.

Фото Manovich

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: