До дня міста Житомира в центральному парку відкриють підвісний міст » Новини Житомира
 
 


До дня міста Житомира в центральному парку відкриють підвісний міст

Автор: news_maker від 28-07-2016, 15:06, переглядів: 1 362

До дня міста Житомира в центральному парку відкриють підвісний міст

Реставраційні роботи підвісного мосту в Парку культури та відпочинку ім.Ю.Гагаріна розпочали на початку травня. Термін проведення робіт, передбачений проектом, – шість місяців. Наразі роботи тривають і відкриття відреставрованого пішохідного мосту планують на 3 вересня, в переддень відзначення Дня Житомира, каже секретар Житомирської міської ради Наталя Чиж:

"До святкування Дня міста міст буде закінчено – він буде пофарбований, буде проведена реконструкція покриття, зокрема, на вході на міст там плиту гранітну зняли, на всій протяжності мосту зроблять асфальт і освітлення. Ми сподіваємося, точніше на 99 % ми переконані, що ми встигнемо до 3 вересня закінчити реконструкцію".

Міська влада разом з адміністрацією парку готує для житомирян та гостей міста сюрприз – фрагмент паркової стіни, відновленої за старими фотознімками. Вже сьогодні там оформлені чотири арки, де будуть розміщені скульптури, розповів директор комунального підприємства "Парк" Володимир Шуст:

"Можна так сказати, що я знайшов мецената, який погодився на те, щоб відтворити реалії і хоча б наблизити парк до того, що було. Тобто це кошти не парку. У нас на сьогодні є вже таких 4 фігури, і я сподіваюсь, що до Дня міста ми зробимо парк таким, що буде приємно людям прийти, подивитися і пофотографуватися".

Окрім того, архітектурну композицію має доповнити невеличкий фонтан, який був на цьому місці, відповідно до старих знімків. Основні елементи відновленої стіни мають бути готові вже до Дня міста Житомира, який цього року відзначається 4 вересня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: