Президент України особисто привітав військових із Днем ВДВ » Новини Житомира
 
 


Президент України особисто привітав військових із Днем ВДВ

Автор: news_maker від 2-08-2016, 18:14, переглядів: 1 331

Президент України особисто привітав військових із Днем ВДВ

У День високомобільних десантних військ Президент України, Верховний головнокомандувач Петро Порошенко відвідав Житомирський навчальний центр ВДВ Збройних Сил України та привітав військовослужбовців з професійним святом.

Також центр ВДВ у день свята відвідали перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук, Міністр оборони України Степан Полторак, Начальник Генерального штабу Віктор Муженко, Віце-прем’єр-міністр України — Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, Секретар РНБО Олександр Турчинов, Командувач Високомобільних десантних військ ЗСУ генерал-майор Михайло Забродський, голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський разом зі своїми заступниками, міський голова Сергій Сухомлин, прокурор Житомирської області Любомир Війтович, народні депутати Олександ Ревега та Володимир Арешонков.

Глава держави зазначив, що має за високу честь бути на святі українських лицарів «крилатої піхоти» та ще раз подякувати мужнім і сильним воїнам за їх самовіддане ратне служіння Батьківщині.

«Нехай десантне гасло «Ніхто, крім нас!» завжди буде для вас орієнтиром у святій справі – захисті рідної землі та відновлення її територіальної цілісності, суверенітету та незалежності нашої рідної України», – звернувся Президент до військовослужбовців, привітав їх із професійним святом та побажав захисникам та їхнім сім’ям міцного здоров’я, добробуту, незламності духу та нових успіхів і перемог на благо нашої Батьківщини – України.

«Якщо взяти сучасну історію Збройних Сил України та й попередню також, то жоден розділ, жоден важливий епізод не обходився без воїнів-десантників. Золотими літерами в літопис українського війська вкарбовані подвиги військовослужбовців Високомобільних десантних військ в боях за Савур-могилу та гору Карачун, героїчне утримання Донецького та Луганського аеропортів. Безпрецедентним є серпневий 2014 року рейд підрозділів бригад Високомобільних десантних військ по тилам російсько-терористичних військ», – наголосив Петро Порошенко.

За словами Президента, 2 серпня це і дата, коли ми маємо згадати і дуже важкі часи: 79-у окрему аеромобільну бригаду, яка у 2014 році потрапила під обстріл з російської території, 25-у окрему повітряно-десантну бригаду, яка героїчно проривалася на допомогу 79-й бригаді, і 95-у аеромобільну бригаду, яка на той час вже була у рейді.

«Цей рейд назавжди увійде в історію і Високомобільних десантних військ і Збройних Сил України. Це ті часи, коли карбувалися нові традиції, нова сила славних десантних бригад українських Збройних Сил – 25-ї, 79-ї, 80-ї, 81-ї і 95-ї. Сьогодні вже кожен хлопчик знає ці номери і сьогодні багато хто мріє стати десантником», – зазначив Президент.

Глава держави зауважив, що за мужність і героїзм, виявлені в боях з російськими окупантами 2 295 воїнів-десантників нагороджено державними нагородами, з них семеро – відзначені званням Героя України.
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять 415 героїв, які загинули в запеклих боях з російським агресором.

Президент України особисто привітав військових із Днем ВДВ
Президент України особисто привітав військових із Днем ВДВ

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: