В Житомирі розповіли про будівництво сучасної бази водних видів спорту » Новини Житомира
 
 


В Житомирі розповіли про будівництво сучасної бази водних видів спорту

Автор: news_maker від 5-08-2016, 09:24, переглядів: 1 238

В Житомирі розповіли про будівництво сучасної бази водних видів спорту

Троє житомирян Юрій Бардашевський, Дмитро Мороз та Олег Біденко в складі збірної України вибороли Кубок Нації на Чемпіонаті Європи із греблі на човнах «Дракон» (драгонбот) в Римі. Це перша перемога в подібних змаганнях не лише для житомирських спортсменів, а й для всієї України. Загалом за чотири дні змагань українці здобули 21 золоту, 15 срібних та 7 бронзових медалей.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин вручив спортсменам подяки від виконавчого комітету міської ради, побажав подальших успіхів та показав, як виглядатиме спортивна база водних видів спорту.

«Я сподіваюсь, що в наступному році драгонбот пройде на високому рівні в Житомирі. Ми плануємо до осені завершимо основну частину робіт, взимку та навесні проведемо внутрішні роботи. І до наступного Дня міста проведемо досить серйозні змагання в місті Житомирі», – розповідає міський голова Сергій Сухомлин.

Спортсмени у свою чергу розповіли, що змагання було для них складним, тож перемога в ньому стала особливо приємною.

«Драгонбот у Житомирі почав розвиватися в цьому році досить інтенсивно. Але це не значить, що у нас не було команди. Команда наша існує з 2011 року, вона називається «Salsa Dragonboat». У минулому році ми взяли нагороди, в цьому році повторили цей успіх. Ці змагання були більш представницькими, більш серйозними, Тому вдвічі приємно, що ми змогли перемогти сильних суперників», – розповів Юрій Бардашевський.

Більш детально про популяризацію водних видів спорту та будівництво спортивної бази розповів заступник міського голови Матвій Хренов:

«Ми зараз розробляємо стратегію розвитку міста і саме спорт на відкритій воді для нас є пріоритетним. В наступному році одним із ключових завдань стоїть будівництво бази водних видів спорту. Зараз вже закінчуються тендерні процедури, ми починаємо першочергове будівництво, на яке вже виділено 2,5 млн грн. Ми плануємо в цьому році закінчити будинки, а в наступному році, з початку року почнемо роботу з облаштування маршруту, трибун, я думаю, що на осінь наступного року ми вже зможемо проводити досить якісні змагання як з веслування, так і з драгонботу та триатлону. Тому що ми плануємо базу зробити не для одного-двох видів спорту, зробити її досить універсальною: і для триатлону, і для змагань на відкритій воді. Третьою чергою буде чистка каналу, щоб там тренування могли проводити не тільки дорослі, але й діти».
В Житомирі розповіли про будівництво сучасної бази водних видів спорту
В Житомирі розповіли про будівництво сучасної бази водних видів спорту

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: