Житомирщина отримала вакцину проти сказу » Новини Житомира
 
 


Житомирщина отримала вакцину проти сказу

Автор: news_maker від 6-08-2016, 13:05, переглядів: 998

Житомирщина отримала вакцину проти сказу

В область надійшла довгоочікувана вакцина для профілактики сказу, яка закуплена за кошти Державного бюджету України, повідомляє прес-служба облдержадміністрації з посиланням на начальника відділу мобілізаційної роботи та спеціальних питань управління охорони здоров'я ОДА Сергія Березовського.

3 тисячі 960 доз імунобіологічного препарату були розподілені між лікувально-профілактичними закладами відповідно до потреб районів у даному препараті.

За даними державної СЕС в Житомирській області, щороку реєструються поодинокі випадки захворювань серед людей. Епідемічна ситуація зі сказу на Житомирщині залишається нестійкою. Так в липні число неблагополучних територій щодо сказу в області складало 26. Найбільше – п’ять випадків захворювання тварин на сказ, як свійських так і диких, було зареєстровано в Ємільчинському районі, в Баранівському районі 3 випадки; Любарському, Народицькому, Попільняньському, Радомишльському районах та в м. Бердичів по 2 випадки. По одному випадку захворювання зареєстровано в Андрушівському, Коростенському, Овруцькому, Олевському, Романівському та Ружинському районах. Захворіло: собак – 8; котів – 8; лисиць – 8; куниць – 1; єнотовидних собак – 1.

Останній випадок виявлення хворої на сказ тварини стався на початку серпня знову в Баранівському районі (с. Табори).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: