В області створено 9 опорних шкіл » Новини Житомира
 
 


В області створено 9 опорних шкіл

Автор: news_maker від 8-08-2016, 19:36, переглядів: 1 126

В області створено 9 опорних шкіл

У Житомирській області активно реформується загальна середня освіта. На даний час створено 9 опорних шкіл, і це далеко не межа, адже згідно плану опорний заклад планується створити в кожному районі та ОТГ.

Опорний навчальний заклад – це ефективний спосіб знизити витрати на фінансування закладу, при цьому значно підвищуючи рівень надання освітніх послуг. Новостворені заклади мають добру матеріально-технічну базу, кадровий потенціал. До закладу буде здійснюватися підвіз старшокласників з малокомплектних шкіл шкільними автобусами, де вони зможуть продовжити навчання та отримати повну загальну середню освіту та кращих вчителів.

«Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-і роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін.

Виправити ситуацію допоможуть опорні школи, створені на базі кращих ЗНЗ району. Такі заклади будуть відремонтовані, оснащені необхідним інвентарем для навчання та відпочинку, у тому числі новими кабінетами фізики, хімії . Навчати дітей будуть кваліфіковані викладачі. Кожна опорна школа буде мати свої філії.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: