Жителі Чуднівщини протестували проти скорочення ліжок в райлікарні » Новини Житомира
 
 


Жителі Чуднівщини протестували проти скорочення ліжок в райлікарні

Автор: news_maker від 8-08-2016, 19:39, переглядів: 1 476

Жителі Чуднівщини протестували проти скорочення ліжок в райлікарні

Чергова сесія Чуднівської райради затвердила ліжковий фонд стаціонарної медичної допомоги Чуднівської центральної райлікарні. Розглянути це вкрай важливе питання депутатів спонукала Постанова Кабінету Міністрів України (№ 1024 від 25 листопада 2015 р.) щодо нормативу забезпечення стаціонарними лікарняними ліжками у розрахунку на 10 тисяч населення.

Цей документ, по суті, вимагає не лише значного зменшення ліжок у районній лікарні, а й скорочення медперсоналу, каже головний лікар Ігор Лукашенко:

"Згідно цих нормативів, із 195 стаціонарних ліжок нам потрібно скоротити аж 56 ліжок. А на кожне таке ліжко розрахована посада лікаря, медсестри, санітарки і, навіть, лаборанта. Тому, коли ми скорочуємо ліжка, то й відповідно змінюємо структуру медзакладу і зменшуємо колектив. Наразі ми вже скоротили 10 ліжок інфекційного відділення і в перспективі – скорочення ліжок терапевтичного профілю".

Проблема зменшення стаціонарного ліжкового фонду занепокоїла не тільки медичних працівників, а й усіх жителів району. Оскільки 10 ліжок терапевтичного відділення Чуднівської райлікарні перебували в амбулаторії загальної практики сімейної медицини селища Іванопіль, то тут також постала серйозна загроза їх скорочення, проти чого категорично виступають іванопільчани. Говорить Іванопільський селищний голова Іван Марков:

"Ми проти того, щоб такі дії зараз проводились. При теперішніх низьких пенсіях, коли люди не в змозі купити ліки, так нехтувати здоров'ям людей сьогодні не можна".

Побоювання втрати робочих місць та належного медичного обслуговування вивело людей на акцію протесту. На центральній вулиці Чуднова біля адмінприміщення, де проходила сесія райради, зібрались не тільки делегації працівників Чуднівської райлікарні та Іванопільської амбулаторії, а й пересічні громадяни, котрим небайдужа доля медзакладів району. Підтримати своїх виборців прибув народний депутат України Віктор Развадовський. Поспілкувавшись з людьми та визнавши справедливою вимогу шести тисяч жителів Іванополя і навколишніх сіл теж мати право на отримання медичних послуг за місцем проживання, народний обранець звернувся до учасників сесійного засідання.

"Шановні депутати районної ради, проголосуйте за те, щоб зберегти в Іванопільській амбулаторії терапевтичні ліжка. А коли буде ухвалено рішення про децентралізацію і я надіюсь, що вона буде проведена в інтересах громад, то тоді будемо радитись разом, як нам діяти далі".

Пропозицію Віктора Развадовського, котрий засвідчив свою готовність допомогти у вирішенні фінансових питань, одноголосно підтримали депутати районної ради, затвердивши ліжковий фонд стаціонарної медичної допомоги Чуднівської центральної райлікарні в кількості 185 ліжок із розміщенням 10 ліжок терапевтичного відділення в Іванопільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: