На Житомирщині шукають оптимальні шляхи реформування галузі охорони здоров’я » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині шукають оптимальні шляхи реформування галузі охорони здоров’я

Автор: news_maker від 9-08-2016, 20:34, переглядів: 1 012

На Житомирщині шукають оптимальні шляхи реформування галузі охорони здоров’я

В Україні галузь охорони здоров’я перебуває на шляху реформування.

Вторинний і третинний рівні медицини передбачають оптимізацію ліжкового фонду, що обумовлено Постановою Кабінету Міністрів України № 1024, де чітко вказані цифри – 60 ліжок на 10 тисяч населення. Оптимізацію ліжкового фонду вже враховано у тому фінансовому ресурсі, що надійшов в область у вигляді медичної субвенції на охорону здоров’я. Якщо оптимізацію не буде проведено, то галузь буде недофінансованою.

Саме з цього приводу у Житомирі сьогодні, 9 серпня, відбулося засідання робочої групи з вивчення питання щодо скорочення ліжкового фонду в закладах охорони здоров’я області за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути та першого заступника голови облради Володимира Ширми.

До оптимізації на Житомирщині було більше 70 ліжок на 10 тис. населення. Оскільки фінансового ресурсу медичної субвенції не вистачає, необхідно доводити до нормативу Уряду ліжковий фонд, або ж забезпечувати галузь охорони здоров’я за кошти місцевих бюджетів.

Так, наприклад, зробила Народицька об’єднана територіальна громада. В ОТГ було прийнято рішення не скорочувати кількість ліжкомісць у лікарні, а недостачу коштів закрити за рахунок місцевого бюджету.

Ярослав Лагута наголосив: «Про те, щоб не проводити реформування галузі, – мова не йде. Але якщо у медичному закладі чи органах місцевого самоврядування переконані, що кількість ліжкомісць скорочувати не потрібно, необхідно шукати інші шляхи, як забезпечити достатнє фінансування закладів та їх працівників, а разом з тим – якісні послуги жителям Житомирщини».

Керівники медичних закладів області поділилися своїми думками щодо можливих шляхів вирішення проблеми, обговорили загальну ситуацію в галузі. Наступним кроком членів робочої групи буде проведення аналізу витрат та надходжень у кожному обласному медичному закладі, аби знайти найоптимальніший варіант фінансового забезпечення та зберегти якісні медичні послуги для населення.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: