Управління освіти запевняє – цього року проблем із підручниками не буде » Новини Житомира
 
 


Управління освіти запевняє – цього року проблем із підручниками не буде

Автор: news_maker від 16-08-2016, 11:34, переглядів: 1 019

Управління освіти запевняє – цього року проблем із підручниками не буде

Друк шкільних підручників за новою програмою розпочався в 2012 році. Протягом чотирьох років їх мали отримати учні перших-сьомих класів. Проте минулого року ті, хто навчався у 4 та 7 класах, їх майже не отримали. Доводилося купувати самим, ділиться Олеся Полянська, мама Юрка, який торік навчався у 4 класі: "В першому півріччі роздруковували підручники з Інтернету. А потім книжки з'явилися в магазині і ми купляли. Тому що в другому півріччі давали дітям один підручник на парту, цього було замало, неможливо було виконувати домашнє завдання – тому купляли".

Як запевнили в обласному управлінні освіти та науки, цього року проблем із підручниками для учнів 4 та 7 класів не буде. 46 % від потреби в книжках вже надійшло в область за державним замовленням, а на придбання решти Житомирщина отримала державну субвенцію у розмірі понад 2 мільйони гривень. Ці кошти розподілили між районами, які, в свою чергу, також виділили фінансування на підручники, розповіла в коментарі каналу "Житомир" головний спеціаліст обласного управління освіти та науки Алла Фльора: "Першочергові підручники, такі як українська мова, математика, читання, біологія, хімія, ці підручники будуть. Залишиться нам десь на вересень, жовтень, листопад місяць, тому що видавництва не встигають надрукувати, вони працюють зараз над друком 8 класу, залишаться такі предмети як мистецтво, трудове навчання".

Що стосується підручників за новою програмою для учнів 8 класів, то вони друкуються за рахунок держбюджету і надходять в область у повному обсязі невеликими партіями, відповідно до назв предметів і авторів. "Щодня, починаючи з 21 липня, нам приходять підручники 2-3 авторів. Сьогодні отримали підручники одразу чотирьох авторів. Комплектує підручники по школах наш бібколектор, який здійснює доставку підручників до районів і міст області", - прокоментувала ситуацію головний спеціаліст управління освіти та науки облдержадміністрації Алла Фльора.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: