Держгеокадастр вже 4 місяці не реєструє документи на земельні ділянки для воїнів АТО » Новини Житомира
 
 


Держгеокадастр вже 4 місяці не реєструє документи на земельні ділянки для воїнів АТО

Автор: news_maker від 17-08-2016, 10:31, переглядів: 1 455

Держгеокадастр вже 4 місяці не реєструє документи на земельні ділянки для воїнів АТО

Близько півтори тисячі справ чекають черги на реєстрацію. З них тисяча – це ділянки, що їх, відповідно закону, мають отримати учасники бойових дій в ході АТО. Дехто не може отримати документи на землю вже більше року. Причина в тому, що реєстрація має проходити в автоматичному режимі, для цього вже давно розроблене і діє скрізь по Україні спеціальне програмне забезпечення. Ось тільки відповідний функціонал для Житомирської області вже 4 місяці не працює, обурюються учасники АТО:

Сергій Артьомов: "Наша, так би мовити, умовна кнопка останні 4 місяці не працює. Я вчора зв'язувався з новим Міністром паном Цвяхом, то він сказав, що це проблема технічна. Але ця технічна проблема вже 4 місяці і лише в Житомирській області. В усіх інших областях все працює.

Я – мама учасника АТО Герасимчука Валерія, який перебував більше року на передовій, в с. Піски, в самому пеклі. Сьогодні, подавши заяву і оформивши всі документи на отримання ділянки в Ружинському районі в Немиринцях, не можемо добитися правди. Побувала я і на прийомі в облдержадміністрації, коли там був представник Держгеокадастру. Оформлені всі папери, є земля. Але ж бачимо такі перепони, чи вони її ховають, ту землю. От це те, що ми кажемо, що Київ не дає добро".

Про ситуацію неодноразово повідомлялось керівництву відомства в письмовій формі, – стверджує начальник управління Держгеокадастру в області Олександр Ходаківський.

"В свою чергу я звертався до Держгеокадастру України з листами відповідними, з проханням втрутитися в дану ситуацію. Крім того, звертався до голови облдержадміністрації. Ці листи, копії, можу надати журналістам, кому потрібні, за запитом. Складені акти про те, що не працює програма, службова записка".

За роз’ясненнями активісти звернулися до представника Держгеокадастру Ігоря Родинського, який прибув на чергове засідання колегії Житомирського управління з метою, як він сам зазначив, заслухати піврічний звіт про роботу. Але на запитання громадських активістів та журналістів, чому київські чиновники, фактично, гальмують роботу землевпорядних організацій Житомирщини, відповідати відмовився.

У свою чергу Олександр Ходаківський повідомив, що ситуація вже зацікавила підкомітет Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції, а також представників СБУ. Як вплине на розв'язання проблеми увага з боку компетентних органів – покаже час. Що ж до колегії управління держгеокадастру в Житомирській області, її роботу не змогли розпочати через відсутність кворуму. В назначений час з 25 членів колегії до зали засідань прийшло лише шестеро. Більшість же, у тому числі й представники громадських організацій, бойкотували збори. Запрошені на колегію представники районних земельних органів також вимагали навести лад в системі реєстрації документів прав власності на землю, бо чотиримісячна затримка стосується громадян з усіх районів області. Вплинути на ситуацію просили й присутнього в залі голову громадської ради при ОДА Володимира Стельмаха, на що той зауважив:

"Більше тисячі рішень готові, щоб можна було вводити їх в базу даних і узаконити для людей право власності на ті земельні ділянки. Але така створилася ситуація в країні, що хтось хоче і на цьому наживається. І це вже має системний характер, і досить тривалий час".

Ще одним приводом для загострення ситуації навколо житомирської землі стала інформація про те, що заступником начальника управління Держгеокадастру в області планують призначити юриста цієї установи, до якого з боку громадських активістів є серйозні претензії:

"Просто це людина, яка дає відмови АТОшнікам напряму, і, водночас, львівським студентам підписує і оформлює все за тиждень. На мою думку, тут треба проводити розслідування і людина має відповісти за такі речі. Але її бажають поставити заступником, то, вважаю, ситуація тут неординарна і ми будемо розбиратися", – зазначив заступник голови ГО "Атошник" Сергій Артьомов.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: