На Житомирщині виробляється кожна 8 тонна українського меду » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині виробляється кожна 8 тонна українського меду

Автор: news_maker від 21-08-2016, 13:46, переглядів: 1 147

На Житомирщині виробляється кожна 8 тонна українського меду

Про лідерство говорить і той факт, що у 2015 році Житомирщина зайняла перше місце в загальноукраїнському рейтингу за кількістю виробленого меду – майже 8 тисяч тон (7,9). У розрахунку на одного жителя Житомирщини було вироблено 6,4 кг меду, тоді, як на середньостатистичного українця припадає 1,5 кг.

Спеціалісти підкреслюють, що бджільництво сьогодні є однією з найперспективніших галузей сільського господарства, яка передбачає комплексне використання бджіл: для запилення сільськогосподарських культур, виробництва товарного меду та супутньої цінної продукції.

В області цей напрямок господарювання розвивається швидкими темпами. За останні 5 років кількість бджолосімей збільшилась на 22%. На початок цього року на пасіках області їх нараховувалось 194 тисячі, що складає 7,5% загальної кількості по країні, інформує Головне управління статистики в Житомирській області.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: