Житомирщина отримає більше 800 комп'ютерів, якими обладнають півсотні шкіл » Новини Житомира
 
 


Житомирщина отримає більше 800 комп'ютерів, якими обладнають півсотні шкіл

Автор: news_maker від 26-08-2016, 16:46, переглядів: 1 345

Житомирщина отримає більше 800 комп'ютерів, якими обладнають півсотні шкіл

Про це під час обласної конференції працівників освіти розповів очільник управління освіти і науки облдержадміністрації Вадим Калінін. З його слів, також є домовленість з компанією Microsoft про купівлю ліцензійного забезпечення для цих комп’ютерів за значними знижками: "Управління освіти і науки облдержадміністрації спільно з Міністерством освіти і науки України у серпні цього року працювали над втіленням великого соціального проекту в рамках угоди з урядом Китайської Народної Республіки щодо поставки комп’ютерного обладнання. До Житомирщини надійде 834 комп'ютери. Міністерство освіти і науки домовилося з компанією Microsoft про дуже великі знижки на ліцензійне програмне забезпечення. Завдяки цьому проекту в області буде обладнано комп’ютерними класами більше 50 шкіл".

Розповів Вадим Калінін і про ситуацію із забезпеченням учнів області підручниками. Нагадаємо, минулого року вийшла постанова Уряду № 629 від 26 серпня 2015 року про те, що придбання підручників здійснюється на умовах співфінансування з державного та місцевих бюджетів: "Що стосується питання підручників, то майже 50% ми отримали від держави на придбання підручників для четвертого та сьомого класів. Ще 50% становило співфінансування з місцевих бюджетів. Станом на сьогодні вже 95% підручників для четвертого та сьомого класів завезено до шкіл. Зараз надходять підручники для восьмого класу".

А поки школи чекають підручники, активно ведеться підготовка до нового навчального року: "У сімнадцяти школах виконуються роботи з термомодернізації, у тридцяти – відремонтовано покрівлі. За рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку продовжується будівництво двох загальноосвітніх навчальних закладів – в Олевську та Черняхові; ведеться реконструкція трьох дошкільних та десяти загальноосвітніх навчальних закладів та трьох котелень. Взагалі, на Житомирську область було виділено 109,7 мільйонів гривень коштів Державного фонду регіонального розвитку. З них на освіту було витрачено 69,4 мільйона".

Відзначимо, що на обласній конференції освітяни також обговорили питання реформування системи освіти, посилення в школах напрямку патріотичного виховання та інші важливі аспекти. На завершення конференції кращим педагогам області вручили грамоти та відзнаки за сумлінну працю.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: