У Житомирі для учасників АТО відкривається пункт правової допомоги » Новини Житомира
 
 


У Житомирі для учасників АТО відкривається пункт правової допомоги

Автор: news_maker від 8-09-2016, 11:32, переглядів: 1 311

У Житомирі для учасників АТО відкривається пункт правової допомоги

З 9 вересня у Житомирі розпочне роботу мобільний консультативнийпункт безоплатної правової допомоги для учасників АТО та членів їх сімей. Юридичні консультації учасникам бойових дій надаватимуть працівники Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати системи БПД у Житомирському військовому госпіталі щомісячно кожної другої середи з 10:00 до 13:00 за адресою вул. Фещенка-Чопівського, 22.

Мобільний консультативний пункт буде надавати кваліфіковані правові консультації з питань отримання пільг, гарантованих державою, отримання статусу учасника бойових дій, отримання одноразової грошової допомоги, земельної ділянки та інших правових питань, що турбують військовослужбовців. У разі потреби, адвокати системи БПД забезпечать представництво інтересів учасників АТО та їх сімей у судах.

Безоплатна правова допомога передбачає, що роботу адвоката та надання консультацій оплачує держава.

«Найгостріші проблеми учасників бойових дій зводяться до отримання пільг, забезпечення лікарськими засобами, укладення та припинення контрактів військовими під час АТО, реалізації права на землю та житло», – зазначив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олександр Гербеда.

Варто додати, що до Житомирського місцевого центру з часу його створення –1 липня 2015 року – надійшло 6 звернень від учасників АТО та членів їхніх сімей.

Більшість із них потребували консультацій стосовно виплат за участь в антитерористичній операції, відмов у наданні земельної ділянки, отримання соціальних пільг як учасника АТО та неправомірне звільнення з роботи. Двом особам було призначено адвокатів для здійснення їх представництва у судах.

Додаткову інформацію про мобільний консультаційний пункт можна отримати, звернувшись до Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 47, тел.: (0412) 43-01-76.

Нагадаємо, що у Житомирській області вже працює 37 пунктів правової допомоги для всіх категорій громадян, зокрема: для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів, одиноких пристарілих громадян, переселенців, для учасників АТО та членів їх сімей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: