За 3 доби на Житомирщині вогнеборці ліквідували 60 загорянь сухої трави » Новини Житомира
 
 


За 3 доби на Житомирщині вогнеборці ліквідували 60 загорянь сухої трави

Автор: news_maker від 12-09-2016, 17:39, переглядів: 941

За 3 доби на Житомирщині вогнеборці ліквідували 60 загорянь сухої трави

У зв’язку зі спекотною сухою погодою та необережним поводженням громадян з вогнем рятувальники останні 3 доби ліквідовують по 19-22 загорянь сухої трави щоденно.

Через грубе порушення правил поведінки в екосистемах з початку року на території області вже зареєстровано 429 пожеж у природних екосистемах, у результаті яких вогнем пройдено майже 634 га території. Про це повідомляє начальник Управління ДСНС України в Житомирській області Ігор Нікітчук.

Основними причинами пожеж в екосистемах залишаються порушення вимог пожежної безпеки населенням під час перебування у лісах та несанкціоноване випалювання залишків рослинності приватними господарями та працівниками агрогосподарств під час проведення сільськогосподарських робіт.

Рятувальники вкотре звертаються до жителів області та закликають дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування в екосистемах. Джерелом пожежі може стати необачно кинутий сірник або недопалок. Залишене вогнище може стати причиною масштабної пожежі. А залишена порожня скляна пляшка чи уламок скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи. Це призводить до самозагоряння лісової підстилки та лісових масивів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: