На Житомирщині ліквідували підпільний цех з випалювання деревного вугілля » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині ліквідували підпільний цех з випалювання деревного вугілля

Автор: news_maker від 15-09-2016, 09:33, переглядів: 1 019

На Житомирщині ліквідували підпільний цех з випалювання деревного вугілля

Підпільне підприємство з виробництва деревного вугілля ліквідувала на Житомирщині Служба безпеки України спільно з поліцією та фахівцями Державної екологічної інспекції. Про це повідомляє Прес-група УСБ України в Житомирській області.

У лісі поблизу селища Нові Білокоровичі Олевського району правоохоронці виявили 23 ємності, т.зв. «бочки» для випалювання деревного вугілля, 12 з яких активно працювали, а також лісосировину твердої породи, що використовувалася для виготовлення вугілля. У розташованих поруч із «бочками» складських приміщеннях фасувалося та зберігалося виготовлене деревне вугілля. На час прибуття рейдової групи склад вщент був заповнений мішками із виготовленим вугіллям.

Хід випалювання цілодобово контролювали троє найманих місцевих працівників. Платили їм по 200 гривень за добу, залежно від об’єму випаленого вугілля. Роботи на «підприємстві» хазяї-ділки відслідковували он-лайн за допомогою відеокамер, розміщених по периметру території.

Документів-дозволів на випалювання вугілля комерсанти правоохоронцям не надали.

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 241 (забруднення атмосферного повітря) Кримінального кодексу України, встановлюються всі причетні до незаконного бізнесу.

Наразі правоохоронці вживають заходи з демонтажу саморобного устаткування для випалювання вугілля.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: