Екологи у Житомирі розповіли, що не тиснуть на бізнес легальних випалювачів вугілля » Новини Житомира
 
 


Екологи у Житомирі розповіли, що не тиснуть на бізнес легальних випалювачів вугілля

Автор: news_maker від 20-09-2016, 16:51, переглядів: 1 189

Екологи у Житомирі розповіли, що не тиснуть на бізнес легальних випалювачів вугілля

На прес-конференції, скликаній, щоб розповісти про ситуацію з випалюванням деревного вугілля, виконуючий обов’язки начальника екологічної інспекції в Житомирській області Артур Черниш розповів присутнім, що перевіряються виключно ті суб’єкти господарювання, які не мають дозволів,необхідних для випалювання деревного вугілля: "За три тижні роботи Державною екологічною інспекцією не було проведено жодної перевірки стосовно діючих суб’єктів господарювання, які мають дозволи. Тобто, казати сам по собі про якійсь тиск на бізнес – це, скоріш за все, маніпулювання інформацією. Впродовж цих трьох тижнів Державна екологічна інспекція перевіряла виключно разом з органами внутрішніх справ, прокуратурою, поліцією, службою безпеки тих суб’єктів, у яких немає жодного дозволу". Артур Черниш запросив зацікавлених громадян долучатися до проведення перевірок: "У мене є прохання: якщо суб’єкти, які мають офіційний дозвіл, які, скажімо, можливо, об'єдналися в громадську організацію або профспілку, щоб, знову ж так, не було маніпулювання інформацією,що хтось на щось тисне, будь-ласка, приймайте участь в тих перевірках, які ми будемо безпосередньо проводити стосовно фізичних осіб-підприємців, приватних підприємців, щоб ви, в свою чергу, бачили законність дій інспекторів і щоб ви мали свою думку".

Додамо, що поговорити про ситуацію в цілому в області не вдалося. Під час інформації, яку надавав голова Лугинської райдержадміністрації Василь Чиж, присутні громадські активісти почали жваво обговорювати ситуацію навколо конкретного підприємця, який працює в селі Запілля і у якого нещодавно було відібрано дозвіл на викиди шкідливих речовин. Конструктивної розмови не виходило, а серед пропозицій, як розібратися в ситуації, була така: "Я хотів би таку перс-конференцію з телебаченням, із засобами масової інформації провести на місці, у Запіллі, почути людей, і це буде суперово, почуєте, що люди скажуть. Ми там живемо у чорнобильській зоні, ми там обіжені всіма питаннями. Ніхто не проти, будь-ласка, давайте будемо працювати прозоро",– запропонував голова Лугинської райдержадміністрації Василь Чиж.

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня в облдержадміністрації провели розширену нараду, на якій обговорювали ситуацію з незаконним випалюванням деревного вугілля. За інформацією прес-служби облдержадміністрації, питанням легалізації випалювання вугілля буде займатися спільна робоча група, утворена за дорученням керівництва облдержадміністрації та обласної ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: