Розпочате на Житомирщині розслідування має з'ясувати схеми незаконних операцій з лісопродукцією » Новини Житомира
 
 


Розпочате на Житомирщині розслідування має з'ясувати схеми незаконних операцій з лісопродукцією

Автор: news_maker від 23-09-2016, 18:49, переглядів: 1 146

Розпочате на Житомирщині розслідування має з'ясувати схеми незаконних операцій з лісопродукцією

На Житомирщині міжвідомча група розслідує кримінальну справу за фактом ухилення від сплати податків службовими особами лісових господарств області в особливо великих розмірах. Про це повідомив на брифінгу в обласній прокуратурі перший заступник прокурора Житомирської області Олександр Білошицький: "Встановлено, що державні підприємства лісової галузі здійснювали реалізацію лісоматеріалів за заниженою вартістю по договорах з підконтрольними підприємствами-нерезидентами, засновниками яких є компанії, що зареєстровані в Панамі, а директором є громадянин України. Так по документах протягом 2015-16 рр. держлісгоспи, які діють в області, відправили компаніям у Великобританії продукцію на суму 184 млн. грн. Насправді ж постачання деревини здійснювалося безпосередньо до Румунії, де ціни значно вищі, ніж у Великобританії".

Лише за попередніми висновками фахівців, внаслідок таких протиправних дій державі спричинено збитків на суму понад 8 млн. грн. У ході розслідування кримінального провадження за ініціативи обласної прокуратури створена міжвідомча група для розкриття та подальшого розслідування кримінального правопорушення. До цієї групи увійшли працівники державної фіскальної служби, Нацполіції та СБУ. За словами Олександра Білошицького, таке максимальне об'єднання зусиль для протидії незаконним експортним операціям обігу лісопродукції, виправдало очікування керівництва прокуратури: "У четвер, 22 вересня проведено 20 санкціонованих обшуків у державних лісових господарствах та домоволодіннях причетних осіб. Вилучено документацію, комп’ютерну техніку, жорсткі диски, чорнові записи а також чисті бланки з відтисками печаток офшорних компаній Панами і компаній-нерезидентів з Литви, Молдови, Угорщини, Туреччини та інший країн. Постають логічні запитання: чому державні підприємства не укладають контракти з кінцевими споживачами, а використовують послуги офшорних компаній? Де має залишатися різниця вартості деревини – на рахунках таких компаній, чи надходити на рахунки державних підприємств? Необхідно також встановити, хто кінцевий бенефіціар таких компаній. І всі ці питання має з'ясувати слідство".

Розслідування цієї справи веде слідче управління Державної фіскальної служби України в Житомирській області: "Ведемо злагоджені дії. Дійсно, вчора проведені обшуки. Є вилучені документи, які зараз опрацьовуються. Встановлюються завдані державі збитки і також шляхи їх відшкодування", – розповів про перші кроки слідства перший заступник начальника Головного управління ДФС Іван Гілета.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: