На Житомирщині поліція розслідує підпал будинку » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліція розслідує підпал будинку

Автор: news_maker від 30-09-2016, 08:00, переглядів: 890

На Житомирщині поліція розслідує підпал будинку

27 вересня слідчими оголошено про підозру у пошкодженні майна 48-річному чоловікові, який у розпалі родинної суперечки підпалив будинок співмешканки. Окрім необхідності відшкодувати завдані збитки, нині підозрюваному загрожує ще й реальний термін ув’язнення.
За зібраною поліцейськими інформацією, конфлікти у родині виникають час від часу через періодичні зловживання чоловіка алкоголем. У такому стані він здатен вчиняти неадекватні дії, тому жінка, зазвичай, намагається уникати суперечок з ним.
Того вечора, 28 серпня, побачивши, що він уже «відсвяткував», вона відправила його спати, а сама пішла до сусідів. Чоловік за кілька годин прокинувся й став телефонувати дружині з вимогами негайно «йти додому». Жінка не збиралась з’ясовувати стосунки й вирішила ще перечекати, сподіваючись, що він знову ляже спати.
Втім, «ображений» таким ставленням чоловік підпалив у спальні будинку постіль на ліжку, щоб, за його словами, «вона негайно прийшла і все затушила». Закрив двері у кімнату, а сам подався на сіновал.
Тим часом до подвір’я повернулися двоє синів жінки, які не стали через спеку заходити до будинку, а поралися на вулиці і у літній кухні. Через деякий час хлопці звернули увагу на сильний запах чаду, але не відразу зрозуміли, що він розповсюджується з оселі. Коли обоє кинулись у приміщення, будинок був повен диму, що йшов зі спальні, у самій кімнаті – уже розгорілось багаття.
Парубки розпочали самотужки гасити осередок вогню, черпаючи воду з криниці та попутно викликавши службу «101». Пожежу вдалося загасити, не давши поширитись далі.
- Вчасне повернення парубків врятувало не лише будинок від руйнування, а й життя 77-річної матері господарки будинку, яка через хворобу прикута до ліжка і у момент пожежі знаходилась у сусідній кімнаті, - розповідає начальник Пулинського відділення поліції Віктор Лисюк. – За словами винуватця, якого ми розшукали уже після гасіння вогню, він не подумав про стареньку, а лише гнівався на дружину.
Втім такі дії чоловіка кваліфіковано як замах на пошкодження майна шляхом підпалу (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 194 ККУ), а тому підозрюваному відповідно до санкції статті цілком може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років. Його перебування у стані алкогольного сп’яніння лише обтяжує тяжкість вчинених ним дій. Окрім того, чоловікові доведеться сплатити й завдані співмешканці матеріальні збитки за пошкоджене майно.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: