У Житомирі розповіли про результати проекту «Майстерня міста» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі розповіли про результати проекту «Майстерня міста»

Автор: news_maker від 4-10-2016, 18:34, переглядів: 1 291

У Житомирі розповіли про результати проекту «Майстерня міста»

Вперше у Житомирі відбувся урбаністично-культурний захід «Майстерня міста» в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні», що впроваджується німецькою урядовою компанією Deutsche Gesellschaft fürInternationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Житомирською міською радою та фінансується урядами Німеччини і Швейцарської Конфедерації. Впродовж трьох днів житомиряни обговорювали проблеми та можливості розвитку міста.

Біля кінотеатру «Жовтень» працювало два спеціально облаштовані павільйони, які протягом трьох днів служили креативним місцем для різних заходів на урбаністичну (міську) тематику. На «Майстерні міста» проходили семінари, презентації, дискусії, квести, виставки, освітні проекти для дітей та молоді.

В Рамках «Майстерні міста» вперше в Житомирі презентували рух «Book-crossing», ініціаторами заходу виступила БО «Планета для дітей». Bookcrossing – це книжковий клуб, який стирає межі простору й часу та спрямований на формування інтересу до книги. Для популяризації руху на Старому Бульварі було відкрито «book-crossing зону» – книжкову шафу, де всі бажаючі можуть обмінюватися книгами.

Молодь Житомира взяла участь у квесті «Євротур Житомиром», організатором якого виступила ГО «Сучасний формат». Дев’ять команд виконували завдання та розгадували загадки, відшукуючи локації, які нагадають відомі пам’ятки Європи.

Житомирські сім’ї долучилися до створення «карти мрії». Метою заходу стало залучення дітей, до активної участі у планування свого майбутнього та планування майбутнього своєї сім’ї. Організаторами заходу виступили Житомирська міська рада та бізнес-студія «Bogush time».

«Головне завдання, яке ми ставили перед собою – це ідентифікувати мрію сім’ї Житомира. Дуже важливо знати про що наші сім’ї мріють, побачити чого вони прагнуть в плані розвитку свого морального, матеріального та як вони взагалі бачать своє місце в місті Житомирі. Надалі ці побажання можна було б враховувати при плануванні та написанні стратегії розвитку міста», – розповів заступник директора департаменту економічного розвитку Борис Пахалюк.

Також в рамках проекту «Майстерня міста» було представлено управлінням транспорту та зв’язку презентації «Житомир, в якому хочеться жити». Заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів житомирянам про впроваджені проекти в галузі транспорту та їх роль у розвитку міста.

Окрім цього, «Майстерня міста» об’єднала навколо себе любителів собак, які разом працювали в творчій майстерні з розробки спеціально визначеного місця для вигулу собак «Простір для власників собак». Майстерню провів заступник директора департаменту містобудування та земельних відносин Максим Вікарчук.

На церемонії закриття «Майстерні міста» було відзначено 67 авторів проектних пропозицій проекту «Бюджет участі». Впродовж трьох днів працювала спеціальна локація, де всі житомиряни мали змогу ознайомитись з проектними пропозиціями, та обрати для себе фаворита, адже голосування за проекти, що у майбутньому будуть втілені в життя, розпочнеться вже з 1 листопада.

Напрацюваннями «Майстерні міста» поділився директор департаменту економічного розвитку Микола Костриця:

«Основні питання розвитку міста, які підняли житомиряни, це асфальтування доріг та прибудинкових територій, облаштування паркомісць, освітлення вулиць і покращення їх прибирання, встановлення урн, будівництво стаціонарних туалетів та масштабне очищення кущів та дерев. Міська влада буде брати до уваги ці проблеми, закладаючи кошти в проект бюджету розвитку міста наступного року. Окремо ми визначали проблеми районів міста. Проблем існує безліч, але найголовніше, що є люди, які готові аналізувати ці проблеми та запропонувати конкретні кроки щодо їх вирішення».

Майстерня міста є ефективною платформою, що активно прияє співпраці між громадськими організаціями, громадськими ініціативами, міською адміністрацією, а також митцями, майстрами та усіма, хто цікавиться темою міста. У такий спосіб ініціатори проекту намагаються активізувати мешканців і надати поштовх для подальшої діяльності у напрямку розвитку Житомира.

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: