На Житомирщині затримали чергових бурштинокопачів » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині затримали чергових бурштинокопачів

Автор: news_maker від 13-10-2016, 10:16, переглядів: 1 077

На Житомирщині затримали чергових бурштинокопачів

10-11 жовтня під час спеціальних рейдів мобільних груп поліції було зафіксовано кілька спроб незаконного видобутку бурштину. На місцях подій правоохоронці вилучили 3 мотопомпи, до сотні метрів пожежних рукавів, водозабірні шланги та інші пристосування. Затримано двох осіб.
Увечері 11 жовтня поблизу с. Обища Олевського району працівники Управління захисту економіки в області спільно з бійцями роти поліції особливого призначення ГУНП затримали двох молодиків, які саме облаштовували незаконний видобуток, за допомогою відкачування води.

У чоловіків було вилучено знаряддя незаконного промислу, у тому числі мотопомпу. Обох разом із виявленими пристосуваннями було доставлено до відділення поліції.

10 жовтня на лісовій дорозі між селами Селезівкою та Дубами Овруцького району поліцейські зупинили автомобіль «Ford Transit», за кермом якого перебував 41-річний житель Рівенської області. У салоні авто було виявлено дизельну мотопомпу та пожежні рукави.
Цього ж дня ще одну мотопомпу рейдувальники виявили безпосередньо у лісовому масиві неподалік с.Обища Олевського району.
За всіма фактами були розпочаті кримінальні провадження за ст.15 (Замах на злочин) та ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

За чинним законодавством незаконне видобування корисних копалин карається штрафом від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.
Триває з’ясування всіх обставин та причетних осіб.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: