Житомирщина може стати центром проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз » Новини Житомира
 
 


Житомирщина може стати центром проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз

Автор: news_maker від 14-10-2016, 07:16, переглядів: 942

Житомирщина може стати центром проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз

Представники місії «Medecins sans frontieres» («Лікарі без кордонів») сьогодні, 13 жовтня, завітали до Житомирщини, де планують втілювати проект з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз.

Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зустрівся із головою місії Самуелем Давідом Теодором та медичним координатором Габріелою Дас.

З початку квітня 2014 року медична організація «MSF» працювала над проектом з організації мобільних клінік на Сході України, потім перейшла на територію, контрольовану Урядом України, а у липні 2016 року передала свої функції кільком іншим організаціям.

Для «MSF» головною метою та пріоритетом на найближчі роки є боротьба з туберкульозом, зокрема, мультирезистентним. До Житомира організація завітала, аби оглянути можливість реалізації такого проекту в нашій області.

Представники організації відвідали Житомирський обласний протитуберкульозний диспансер, його матеріально-технічну базу та переконані, що Житомирщина найкраще підходить для реалізації програми, хоча й побували вже не в одному регіоні України.

Відтепер цей проект буде представлено та погоджено з керівництвом організації у Брюсселі. Щойно його буде схвалено, розпочнеться впровадження співпраці у Житомирі, яка розрахована приблизно на 5 років.

Проблема у тому, що в Україні на даний момент ліки, які використовуються для боротьби з мультирезистентним туберкульозом, невисокої якості. На сьогодні у світі є два нових препарати, які можна використовувати для зазначених пацієнтів. Проте цього не можна зробити, поки ці ліки не будуть внесені у загальний перелік для України. Потрібен відповідний наказ Міністерства охорони здоров’я України.

У рамках проекту одна група людей працюватиме у лабораторіях, лікарнях, а інша – налагоджуватиме співпрацю з лікарями у районах, для чого буде проведено низку тренінгів.

Ярослав Лагута зазначив: «Ми однозначно зацікавлені у втіленні цього проекту на Житомирщині. Бажаємо вам удачі при захисті його у Брюсселі та у свою чергу обіцяємо вам всіляку підтримку».

Житомирщина може стати центром проекту з лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: