У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль » Новини Житомира
 
 


У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль

Автор: news_maker від 17-10-2016, 18:03, переглядів: 1 144

У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль

Вже третій рік поспіль захід організовує громадська організація «Творча студія «ДрімСтеп» за підтримки житомирського міського голови Сергія Сухомлина, управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління освіти міської ради.

«Ми намагаємось залучити школярів-аматорів, які не вміють знімати кіно – вони тільки вчаться. Ми допомагаємо їм здобувати перші ази в даному напрямку. Впродовж двох минулих років, рівень фільмів знятих школярами росте. Поки що ми розміщали їх лише для перегляду в Youtube, а також показували на деяких заходах, що проходили в нашому місті. В цьому році, якщо фільми будуть досить хорошої якості ми будемо залучати школярів та допомагати їм відправляти їх фільми на інші аматорські конкурси та кінофестивалі», – розповідає керівник проекту Богдан Яремчук.

Цьогоріч учні житомирських шкіл зніматимуть короткометражні фільми на тему «Моя сила – сім’я!». Перед учасниками стоїть завдання розкрити поняття «сім’я», показати, що для кожного з них означає це слово, а також торкнутися проблем у відносинах батьків з дітьми, старшого та молодшого поколінь, тих дітей, які не мають сім’ї та інших питань в рамках даної теми. І найважливіше: запропонувати варіанти вирішення проблемних ситуацій й спробувати показати як щасливі сім’ї можуть змінити країну!

Перед початком роботи над своїми кінострічками команди-учасники відвідають 4 майстер-класи: акторська майстерність, основи режисури, основи відео зйомки та монтаж.

Як і минулого року кращі фільми будуть змагатися за перемоги в номінаціях та будуть представлені на церемонії нагородження. Роботи учасників оцінюватимуть в 11 номінаціях:
- Кращий фільм
- Кращий сценарій
- Краща операторська робота
- Кращий монтаж
- Краща музика та звук
- Кращі костюми та грим
- Краща чоловіча роль
- Краща жіноча роль
- Краща чоловіча роль другого плану
- Краща жіноча роль другого плану
- Приз глядацьких симпатій

Незабаром презентації «ЖУКа» відбудуться також у Коростені, Бердичеві, Новограді-Волинському.

ВИМОГИ ДО УЧНІВСЬКИХ КІНОРОБІТ
1. Тема: Моя сила – сім’я.
2. Тривалість: не більше 8 хв.
3. Учасники команди: основу команди мають складати учні з одного навчального закладу; кількість команд від школи – не обмежена; кожна команда повинна сформувати своєрідний оргкомітет, до якого входитимуть керівник команди, режисер, оператор, монтажер, актори першого плану – не більше 8 чоловік. В ролі акторів в епізодах можуть брати участь друзі, батьки, вчителі та інші люди. Кількість людей, яка буде запрошена на церемонію нагородження буде оголошена після оцінювання фільмів.
4. Технічні вимоги: якість відео Full HD 1920*1080 або HD 1280*720 (для якісного перегляду на великому екрані).
5. Оформлення документації для участі фільму у конкурсі:
- назва школи, назва команди, назва фільму;
- синопсис фільму;
- ПІП творців фільму (сценарист, режисер, оператор, актори та ін..)
6. Терміни здачі фільмів: будуть озвучені командам після завершення майстер-класів.
7. Застереження: фільм не повинен розпалювати будь-якої ворожнечі, проявляти різного роду дискримінації, принижувати людську гідність, заборонено вживання лайливих та образливих слів.

У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль
У Житомирі стартував Житомирський учнівський кінофестиваль

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: