На Житомирщині поліцейські серед металобрухту знайшли міну » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині поліцейські серед металобрухту знайшли міну

Автор: news_maker від 19-10-2016, 16:46, переглядів: 1 082

На Житомирщині поліцейські серед металобрухту знайшли міну

18 жовтня у ході перевірки інформації про незаконний пункт прийому металобрухту поліцейські провели санкціонований обшук в одному з домогосподарств у Попільнянському районі. У купі брухту було виявлено мінометну міну. Боєприпас вилучено. Розпочато досудове розслідування.
У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України, поліцейські провели обшук у домогосподарстві смт. Корнина. У підсобному приміщенні, серед металевого мотлоху та речей, правоохоронці помітили небезпечний предмет.

На місце події було викликано фахівців вибухотехнічної служби ГУНП, які, провівши огляд, встановили, що знахідка – мінометна міна калібру 82 мм.

Боєприпас вилучено та призначено відповідне експертне дослідження.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, під час якого поліцейські з’ясовують походження небезпечного предмета.
- Нині в області триває операція «Метал», під час якої поліцейські активізували заходи по виявленню та припиненню діяльності незаконних пунктів прийому металобрухту, - коментує заступник начальника ГУ Національної поліції в області Артем Лисогор. – У таких місцях наші працівники нерідко знаходять і викрадене майно і, як виявилось, трапляються і небезпечні речі. Власнику металоприймальні за зберігання боєприпасу загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.
Цього ж дня у Народицькому районі працівники підрозділу превентивної діяльності виявили, що 29-річна жителька с. Радчі займається незаконним прийомом металобрухту у населення. Жодних документів, що давали б їй право проводити таку діяльність, жінка не надала. З її домогосподарства поліцейські вилучили 89 кг брухту чорних металів.
Відповідно до ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України такі дії караються штрафом від 1500 до 2000 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі терміном до 1 року.

На Житомирщині поліцейські серед металобрухту знайшли міну
На Житомирщині поліцейські серед металобрухту знайшли міну

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: