Лише 3 навчальні заклади профтехосвіти Житомирщини виконали державне замовлення » Новини Житомира
 
 


Лише 3 навчальні заклади профтехосвіти Житомирщини виконали державне замовлення

Автор: news_maker від 21-10-2016, 20:25, переглядів: 1 517

Лише 3 навчальні заклади профтехосвіти Житомирщини виконали державне замовлення

Це Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну, Новоград-Волинське вище професійне училище і Турчинівський професійний ліцей. Загалом же, показник виконання держзамовлення серед усіх навчальних закладів профтехосвіти, – а їх майже три десятки – склав 81 %. Зі слів головного спеціаліста сектору з питань професійно-технічної та вищої освіти обласного управління освіти і науки Наталії Осипович, це найгірший показник, який було зафіксовано останніми роками в регіоні: "Тобто ми фактично зменшили показник не на 10 %, а на 20%. Такого за останні роки, скільки цим питанням займаюся я, не було. Були показники 98 %, довгий час було 100 %. Тому ми обов’язково маємо врахувати це у своїй майбутній роботі. Найменші показники у нас в ПТУ №5 міста Житомира – 38 %; ПТУ №12 міста Бердичева – 33 %; Училище будівництва і дизайну, Вище професійне училище ЖДТУ; Житомирський ліцей харчових технологій і ПТУ №4 міста Бердичева".

Наталія Осипович каже, що такі низькі відсотки свідчать про помилки при плануванні обсягів держзамовлення, яке, до речі, за новими правилами, тепер матиме назву "регіональне замовлення". Ці помилки потребують аналізу і виправлення, адже з наступного року при розгляді заявок на регіональне замовлення на державному рівні враховуватиметься цілий ряд показників, серед яких рівень працевлаштування випускників закладу, стан демографічної ситуації в області та даному районі: "Як ми раніше формували обсяги держзамовлення? Виходили з того, що є колектив педагогічних працівників, і треба забезпечити його годинами. Заклад має ліцензію – її потенціал треба використати. При цьому ми забуваємо, що по Україні йде демографічний спад – зменшується кількість дитячого та підліткового населення. І це неодмінно треба враховувати: якщо у вашому районі зменшиться кількість випускників 9-11 класів, то, очевидно, треба йти на зменшення своїх проектів замовлення".

Що стосується зміни державного замовлення на регіональне, то такий вид замовлення в області існував і раніше, але тільки для навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації. Нині ж у зв’язку з переходом профтехосвіти на фінансування з обласного бюджету подібний порядок хочуть запровадити і в інших закладах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: