СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками » Новини Житомира
 
 


СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками

Автор: news_maker від 4-11-2016, 15:36, переглядів: 991

СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками

Міжрегіональне організоване злочинне угрупування, що займалося оптовою торгівлею особливо небезпечними наркотиками опійної групи, ліквідували співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з територіальним Управлінням Департаменту протидії наркозлочинності, слідчими Нацполіції та прокуратурою.

Організаторами банди виявилося подружжя ромського походження (обидва вже відсиділи за організацію наркоторгівлі – 12 та 8,5 років відповідно) та їхній син. Також до «кришування» наркоторгівлі в регіоні був причетний кримінальний «авторитет» – «смотрящий за Бердичевом» та двоє членів його банди. Розповсюдженням наркотиків у виправних установах регіону «рулив» їхній спільник, який нині відбуває покарання в одній із тюрем Бердичева.

Зловмисники продавали оптові партії метадону і концентрованого опію – так званого «варення» чи «мелясу». Опій розводили до консистенції «ширки», яка разом із метадоном вже надходила до розгалуженої мережі дрібнооптових реалізаторів для продажу на території Житомирщини, у тому числі й до установ виконання покарань.

Організатори угруповання налагодили так звану «безконтактну» схему збуту наркотиків із чітким розподілом функцій і дотриманням суворої конспірації та заходів безпеки: за кожен етап відповідали окремі люди, гроші перераховувалися на «ліві» банківські картки, місцезнаходження партій наркотику повідомлялося покупцям після підтвердження про оплату.

За даними СБУ, канал працював за досить інтенсивним графіком – партії наркотику надходили до регіону фактично через день. Щоденний дохід наркоторгівців сягав 50-80 тисяч гривень.

Увечері 3 листопада ц.р. у ході багатоетапної спецоперації співробітники УСБУ, поліції та прокуратури затримали у центрі Бердичева чотирьох членів угруповання в рамках відкритого кримінального провадження за ст. 307 Кримінального кодексу України.

Під час проведення одночасно вісімнадцяти санкціонованих обшуків приміщень, які використовувались зловмисниками у Бердичеві та Вінниці, а також в установах виконання покарань, правоохоронці вилучили чергову партію наркотику – 560 мл готового до вжитку опію вартістю 60 тис грн, готівку, банківські картки, а також травматичну зброю.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення і притягнення до кримінальної відповідальності всіх членів угруповання. Четверо затриманих перебувають під вартою.

Перевіряється інформація про можливу причетність правоохоронців та співробітників Державної пенітенціарної служби до «кришування» банди.

СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками
СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками
СБУ на Житомирщині ліквідувала банду торгівців наркотиками

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: