На Чуднівщині створено перший у районі опорний навчальний заклад » Новини Житомира
 
 


На Чуднівщині створено перший у районі опорний навчальний заклад

Автор: news_maker від 8-11-2016, 16:37, переглядів: 1 239

На Чуднівщині створено перший у районі опорний навчальний заклад

Ним стала Чуднівська гімназія, в якій відкрито Короченську філію на базі місцевої загальноосвітньої школи 1-2 ступенів. Наразі в цій школі навчається всього 25 учнів і в найближчій перспективі збільшення їх кількості не передбачається. А це невдовзі може призвести до її закриття, каже перший заступник голови Чуднівської райдержадміністрації Наталія Загоненко: "Якщо в навчальному закладі нараховується менше як 25 учнів, то згідно чинного законодавства його фінансування з Державного бюджету не здійснюється. А коли він стане філією гімназії - це буде одним із варіантів збереження цієї школи, з якої переміщення дітей поки – що не планується".

Питання щодо припинення статусу юридичної особи Короченської школи 1-2 ступенів, як самостійної одиниці й перетворення її на філію опорного навчального закладу було узгоджено з педагогічним колективом школи та батьками учнів. Чуднівська гімназія, де короченські діти зможуть продовжувати своє навчання, відповідає сучасним умовам для забезпечення здобуття якісної освіти. Згідно підсумків третього етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад за 2015-2016 роки навчальний заклад посів третє місце в області, наголошує директор гімназії Ніна Дячук: "Усі наші вчителі працюють відповідно до свого фаху і надають якісні освітні послуги нашим дітям. У нашому закладі створена відповідна навчально-матеріальна база. У нас щороку до 20 учнів стають призерами обласних олімпіад з базових дисциплін та всеукраїнських і міжнародних конкурсів (ім. Т.Шевченка, П.Яцика тощо). Наша гімназія випускає гарних випускників, які можуть себе реалізувати у майбутньому в напрямку здобуття освіти та вибору професії".

Чуднівська гімназія має достатнє технічне, інформаційне і мультимедійне забезпечення для належної організації навчально-виховного процесу, інтелектуального та фізичного розвитку дітей. Тут також здійснюється підготовка водіїв автотранспортних засобів категорії "В" і "С", що дає змогу впроваджувати профільне навчання старшокласників за технологічним напрямком. Тому, враховуючи досвід роботи в різноманітних освітньо-культурних проектах, методику навчання учнів в сучасних умовах, саме на базі Чуднівської гімназії створюється перший у районі опорний навчальний заклад, для фінансування якого державним бюджетом вже передбачено майже 400 тисяч гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: