Поради як вберегтись від грипу » Новини Житомира
 
 


Поради як вберегтись від грипу

Автор: news_maker від 9-12-2016, 08:10, переглядів: 1 068

Поради як вберегтись від грипу

За інформацією ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» епідемічна ситуація з грипу та ГРВІ в Житомирській області на 48 тижні епідсезону 2016-2017р. ускладнилась.

Протягом останнього тижняв області зареєстровано 6396 випадків захворювань, інтенсивний показник становить 512.4, що на 15% більше ніж за попередній тиждень та на 0,6% нижче епідемічного порогу, що свідчить про збільшення темпів росту захворюваності. Серед дитячого населення спостерігається ріст на 17%. Захворіло 4612 дітей (72% від всіх захворілих). Всього госпіталізовано 259 хворих, з них 222 (85,7%) становлять діти.

МОЗ України наголошує на необхідності дотримання заходів задля попередження зараження грипом та у разі захворювання. Адже у 5 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ вже перевищили епідемічні пороги.

Як можна заразитися вірусом грипу?
Від іншої хворої людини повітряно-краплинним, повітряно-пиловим шляхом (вірусні частки по повітрю переносяться від хворої людини до здорової під час розмови, кашлю, чхання), при тісному контакті (знаходження на відстані близько 2-х метрів).

Клінічні ознаки грипу:
- підвищення температури тіла – різке підвищення температури тіла більше 38°С без інших супроводжуючих симптомів вже може свідчити про появу грипу;
- головний біль,
- біль у м'язах, біль у горлі;
- кашель, нежить;
- закладення носа.

У разі появи небезпечних симптомів усім, а особливо представникам груп ризику, потрібно обов’язково звернутися до лікувального закладу, пройти обстеження та при необхідності отримати лікування протягом перших двох діб з часу появи симптомів грипу. Вагітні жінки мають викликати свого лікуючого лікаря або сімейного лікаря телефоном.

Як попередити зараження грипом?
- уникати контакту з особами, що мають прояви грипозної інфекції;
- обмежити відвідини місць великого скупчення людей;
- часто провітрювати приміщення;
- часто мити руки з милом;
- не торкатися очей, носа або рота немитими руками;
- прикривати ніс і рот при чханні або кашлі одноразовою носовою серветкою, яку зразу ж після використання потрібно викинути;
- якщо у людини наявні симптоми грипу, необхідно триматися від неї на відстані не менше двох метрів;
- повноцінно харчуватися, висипатися, уникати перевтоми.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: