Батьківський колектив Житомирської школи для слабозорих дітей виступає за збереження закладу » Новини Житомира
 
 


Батьківський колектив Житомирської школи для слабозорих дітей виступає за збереження закладу

Автор: news_maker від 16-12-2016, 18:34, переглядів: 1 676

Батьківський колектив Житомирської школи для слабозорих дітей виступає за збереження закладу

Занепокоєння в батьків викликали чутки, пов'язані з перспективою реформування державної інтернатної системи освіти. Аби успішно впровадити інклюзію, як альтернативу інтернатам для дітей з особливими потребами, потрібні не лише час і гроші, але й системні зрушення у суспільстві, у свідомості людей. Водночас, швидкі реформи можуть просто призвести до руйнування вже напрацьованого позитивного досвіду та бази. Про це йшлося на зустрічі, що її ініціювали батьки слабозорих дітей, які вчаться в Житомирській спеціалізованій школі №1. Занепокоєння батьків підтримали й випускники школи, які сьогодні завдячують закладу за можливість отримати вищу освіту і повністю соціалізуватися у суспільстві.

Серед 16 дитячих інтернатних закладів області Житомирська школа-інтернат №1 є єдиною спеціалізованою для дітей з вадами зору. Вона має комплекс унікального обладнання та якісну методичну базу, забезпечує вихованцям (які вчаться тут з усієї області) не лише загальну освіту, але й комплекс медичної та соціальної реабілітації.

19 грудня на свято Миколая до школи завітають народні депутати від різних партій, щоб за традицією подарувати дітям солодощі. Але чи готові вони приймати розумні й далекоглядні рішення про долю подібних закладів? Принаймні, перший коментар ми вже отримали від народного депутата України Борислава Розенблата:

"Я буду там 19 грудня поздоровляти діточок з днем св. Миколая і обов'язково попрошу колектив і батьків, щоб вони написали на моє ім'я звернення для того, щоб ми не допустили закриття цієї школи. А потім вже побачимо, хто там буде нам перечити".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: