Небайдужих житомирян та жителів області просять допомогти безхатченкам одягом та продуктами » Новини Житомира
 
 


Небайдужих житомирян та жителів області просять допомогти безхатченкам одягом та продуктами

Автор: news_maker від 20-12-2016, 17:11, переглядів: 1 434

Небайдужих житомирян та жителів області просять допомогти безхатченкам одягом та продуктами

Директор Комплексного закладу соціального захисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини, Роман Кравецький каже, що нині в їхньому закладі перебуває більше чотирьох десятків осіб, серед яких не тільки безхатченки, а й учасники АТО та переселенці:

"У нас є і люди, які мають житло, але на окупованих територіях, є громадяни, які воювали в АТО, але вони проживали раніше на території окупованої Республіки Крим. І якщо вони туди повернуться, вони просто будуть заарештовані спецслужбами Російської Федерації, тому вони перебувають у нас".

Нещодавно між Комплексним закладом та Житомирською міськрадою було укладено угоду, згідно якої закладу з міського бюджету на цей рік виділили 64 тисячі гривень та запланували ще більше чотирьохсот тисяч – на наступний рік. За словами Романа Кравецького, усі ці гроші підуть на оплату праці обслуговуючого персоналу, кошти на утримання клієнтів доводиться шукати самостійно, в тому числі, звертатися за допомогою до різних благодійних організацій та пересічних громадян. Клієнти закладу за можливості влаштовуються на підсобні роботи, заробляючи гроші на харчування, зауважує Роман Кравецький. Однак є й ті, хто не має такої змоги – зокрема, інваліди-візочники:

"Клієнти власним коштом забезпечують своє харчування. Вони виконують якісь прості роботи на ринках чи складських приміщеннях, заробляють кошти або з ними розраховуються продуктами харчування, і вони всі харчуються, як одна сім'я. Бо всі пройшли вже підвали, вокзали, вулицю. Є в нас інваліди, є з ампутованими кінцівками, є колясочники. Перш за все, нам потрібні продукти тривалого зберігання і вживаний – або ж і новий, якщо в кого є зайвий – одяг, теплі речі, але найбільш гострою потребою для нашого закладу є взуття. Особливо зимове".

Додамо, що речі або продукти можна приносити безпосередньо до Комплексного закладу соцзахисту для осіб, що потрапили в складні життєві обставини, який знаходиться за адресою в Житомирі: провулок Перший Іподромний 15-а.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: