Справа про стрілянину в Олевську: 5 затриманим оголосили підозру, керівників поліції звільнять » Новини Житомира
 
 


Справа про стрілянину в Олевську: 5 затриманим оголосили підозру, керівників поліції звільнять

Автор: news_maker від 23-01-2017, 17:40, переглядів: 1 059

Справа про стрілянину в Олевську: 5 затриманим оголосили підозру, керівників поліції звільнять

Про це під час брифінгу в обласному управлінні Нацполіції розповів головний поліцейський Житомирщини В'ячеслав Печененко. За його словами, наразі визначено більше тридцяти осіб, які приймали участь в конфлікті з обох сторін. П'ятьом затриманим оголошено підозру: чотирьом – призначено арешт з можливістю внесення застави, ще одного – взято під домашній арешт. Усі затримані – з боку "львівської" сторони, однак відповідати перед законом доведеться не лише їм, запевнив В'ячеслав Печененко:

"Поранення мають обидві сторони, хтось з обох сторін натискав на гачки і хтось попадав в людей. І за завдання тяжких тілесних ушкоджень у вигляді поранень, та в подальшому – вбивстві одного громадянина – будуть відповідати всі винні особи. І ті намагання, які зараз хочуть звести представники міста Олевська до того, що вони захищалися, до уваги прийматимуться вже в меншій мірі. І тому відповідати перед законом будуть усі причетні".

Водночас поліція продовжує наполягати на тому, що конфлікт стався на побутовому ґрунті, і хоча і має стосунок до бурштину, але тільки опосередкований:

"І це підтверджують навіть і власник цього закладу, біля якого це сталося, і ті люди, які безпосередньо збирали місцевих для вирішення питання, скажемо так, зі львівською стороною щодо вирішення питання. І обидві сторони прийшли на це з'ясування обставин зі зброєю. Обидві сторони".

Нині є й ті, кого оголосили в розшук, але поки що не знайшли. Разом з тим, поліція вже провела службове розслідування, матеріали якого подали до апарату Нацполіції для прийняття остаточних рішень. Кадрові рішення однозначно будуть, каже В'ячеслав Печененко: ряд керівників Олевського райвідділку і посад позбавлять, і зі служби звільнять. Отримають дисциплінарні стягнення і відповідальні особи Головного управління. Очільник поліції також наголосив, що нині є розуміння місцевого керівництва стосовно того, щоб у подальшому у цьому регіоні для посилення підтримки правопорядку тримати той чи інший спецпідрозділ.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: