У Житомирі підписано територіальну угоду співпраці влади, профспілок та роботодавців на 2012-2013 рр. » Новини Житомира
 
 


У Житомирі підписано територіальну угоду співпраці влади, профспілок та роботодавців на 2012-2013 рр.

Автор: news_maker від 18-09-2012, 17:14, переглядів: 1 968

У Житомирі підписано територіальну угоду співпраці влади, профспілок та роботодавців на 2012-2013 рр.

Тристоронню територіальну угоду між виконавчим комітетом Житомирської міської ради, Житомирською міською організацією роботодавців та координаційною радою голів профкомів міста на 2012-2013 рр. підписано сьогодні, 18 вересня 2012 року керівництвом міста та відповідних організації і координаційної ради.

«Ця угода є правовим закріпленням нашої співпраці, співпраці між громадою міста, профспілковими організаціями і роботодавцями щодо покращення життя мешканців міста, захисту прав працівників та можливості розвитку бізнесу. Для мене дуже важливо, щоб була активною позиція як роботодавців, так і профспілок. Ми вже досягли домовленості, що під час формування бюджету на 2013 рік та Програми соціально-економічного розвитку до консультацій будуть долучені сторони цієї угоди», – мовив міський голова Володимир Дебой перед підписанням документу.

Керівник міста висловив задоволення активною громадською позицією як роботодавців, так і представників профспілок. «Тільки у співпраці та єдності зусиль ми зможемо досягти поставленої мети – комфортного життя людей, розвитку міста», – підкреслив міський голова.

Голова міської організації роботодавців Олександр Оніщук подякував керівнику міста за конструктив і готовність до співпраці, а також за команду, яка активно працювала, надаючи професійну допомогу у створенні цього документу.

«Ми дуже активно обговорювали цей документ, адже відповідно до нього ми, як профспілки, будемо жити. Дуже приємно, що до цього питання так серйозно поставився міський голова. Це підтверджує, що напрацювання комісії, будуть контролюватись і виконуватись», – висловила впевненість голова координаційної ради голів профкомів міста Тамара Чугаєвська.

Територіальна угода укладена з метою створення кращих умов для збереження, відтворення і розвитку трудового потенціалу міста, узгодження соціально-економічних інтересів сторін соціального партнерства, як необхідної умови сталого економічного і соціального розвитку міста та підвищення життєвого рівня його жителів.

Угодою встановлюються соціально-трудові гарантії для найманих працівників, регулюються виробничі, трудові і соціально-економічні відносини між ними і роботодавцями та відповідальність Сторін за виконання досягнутих домовленостей.

Угода спрямована на реалізацію конституційних прав і гарантій працівників, удосконалення колективно-договірного регулювання соціально-трудових відносин, розвиток соціального партнерства.

При обговоренні проекту територіальної угоди враховані пропозиції та зауваження всіх учасників соціального партнерства.

Сторони визнають угоду як правовий акт соціального партнерства, який визначає узгоджені норми діяльності Сторін щодо соціально-економічного розвитку міста, удосконалення соціально – трудових відносин для забезпечення продуктивної зайнятості, оплати та охорони праці, соціального захисту та реалізації соціальних прав і гарантій працюючих і всього населення міста.

Передусім така угода гарантує стабільність у питаннях взаємодії трьох сторін.
У Житомирі підписано територіальну угоду співпраці влади, профспілок та роботодавців на 2012-2013 рр.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: