У Житомирі обмежили час роботи закладів розповсюдження "лотерей" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обмежили час роботи закладів розповсюдження "лотерей"

Автор: news_maker від 24-01-2017, 16:50, переглядів: 1 207

У Житомирі обмежили час роботи закладів розповсюдження "лотерей"

Виконавчий комітет Житомирської міської ради прийняв рішення встановити для закладів розповсюдження лотерей денний режим роботи – з 8:00 години до 22:00 години.

На заклади міста, що здійснюють розповсюдження лотерей, особливо заклади «Укрлото-Київ» та «В мережі», регулярно надходять скарги громадян, в тому числі на особистому прийомі міського голови, в електронній петиції № 348 від 06.11.2016 року. Громадяни скаржаться на гучну музику, порушення громадського порядку та повідомляють про фактичне здійснення діяльності пов’язаної з гральним бізнесом.

«У 2014 році у місті працювало 5-6 закладів розповсюдження лотереї. У цьому році, завдяки ініціативі депутатів міськради провести аудит кількості таких закладів, їх було виявлено 44. Найбільш проблемним подібним закладом у місті є «Лото-макркет» за адресою вулиця Велика Бердичівська, 67. Мешканці будинку, у якому функціонує даний заклад, неодноразово звертались до правоохоронних органів та особисто до мене під час прийому громадян. Тому було доручено юридичному департаменту підготувати документи, щоб подати до суду на проведення процедури реприватизації приміщення закладу», – зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Виконавчий комітет міської ради не погодив цілодобовий режим роботи жодному закладу розповсюдження лотереї. За дотриманням рішення будуть слідкувати правоохоронні органи.

«Дані заклади позиціонують себе як розповсюджувачі державних лотерей. Проте, у правилах гри «Супер Лото», «Кєно», «Лото Максима», «Секунда удачі» та «Лото-трійка», що містяться на офіційному сайті Національної Лотереї, зазначено, що ставки приймаються щодня з 07:30 години до 21:00 години, та в неділю чи вихідні дні з 9:00 години. Окрім цього, зазначені заклади навіть не містяться в переліку точок, де можна отримати виграш понад 500 гривень, що також ставить під сумнів відповідність задекларованої діяльності фактичній. Таким чином, встановлення цілодобового режиму роботи є необґрунтованим», – зауважив директор юридичного департаменту Євгеній Черниш.

На засідання виконкому прийшли обурені мешканці будинку по Великій Бердичівській, 67. Люди виступають проти цілодобової роботи лотомаркету за цією адресою:

"У нас у під'їзді живе 14 пенсіонерів. До першого числа, якщо це все не закриється, то ми прийдемо сюди усі і оголосимо голодування. А якщо ви нас витягните звідси, то ми так і будемо лежати і на дворі "подохнемо"! Але життя немає нам", – обурюється Марія Ільбицька.

Мешканці будинку розповідають, що неодноразово звертались до поліції зі скаргами на порушення громадського спокою цим закладом, але уся діяльність поліцейських завершувалась на рівні відписок про те, що звернення взято до уваги. Начальник Житомирського відділу Головного управління Національної поліції в Житомирській області Михайло Сорока розповідає, що працівники поліції діяли в рамках закону, оскільки цілодобова діяльність лотерей у місті не була заборонена:

"По декількох об'єктах ми складали протоколи, але, оскільки не було встановлено режиму роботи, то вони фактично були незаконними. Тим більше, ми не мали права їх (протоколи) складати. Єдине, що можна було, то тут можна знайти незаконну підприємницьку діяльність, але і тут виникає багато питань. Зараз, якщо ми встановлюємо режим роботи (чіткий графік, чіткі рамки), відповідно буде і чітке реагування".

Мешканці будинку сподіваються, що ухвалене виконкомом рішення буде виконуватися.



У Житомирі обмежили час роботи закладів розповсюдження "лотерей"
У Житомирі обмежили час роботи закладів розповсюдження "лотерей"

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: