На Житомирщині знову фіксують випадки шахрайства під виглядом перевірок умов праці » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині знову фіксують випадки шахрайства під виглядом перевірок умов праці

Автор: news_maker від 30-01-2017, 15:17, переглядів: 1 432

На Житомирщині знову фіксують випадки шахрайства під виглядом перевірок умов праці

На Житомирщині трапляються випадки відвідування суб’єктів господарювання шахраями під виглядом головних державних інспекторів, які нібито мають перевірити питання укладання трудових договорів та оплати праці найманих працівників. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші. Вже є повідомлення про подібні випадки у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві та інших містах і районах області.

Звертаємо увагу, перед початком перевірки посадова особа Управління Держпраці у Житомирській області зобов’язана пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення перевірки відповідного роботодавця, а також при наявності Журналу перевірок підприємства внести відповідний запис до нього.

Рекомендуємо суб’єктам господарювання пересвідчитись чи є особа, яка прийшла на перевірку, співробітником Управління, зателефонувавши за контактним номером Управління Держпраці у Житомирській області (0412) 34-68-70.

Суб’єкт господарювання має право не допускати осіб, що прибули з метою перевірки, якщо вони не пред’явили службове посвідчення і направлення на перевірку. Зокрема, відповідно до частини 3 статті 6 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» від 5.04.2007 №877-V, суб'єкт господарювання повинен ознайомитися з підставою проведення позапланового заходу з наданням йому копії відповідного направлення на проведення заходу державного нагляду (контролю), а відповідно до частини 1 статті 6 вищезазначеного Закону, однією з підстав здійснення позапланового заходу є звернення фізичної особи, що говорить про можливість суб’єкта господарювання ознайомитись ще й з копією самого звернення. У разі відмови даних осіб надати вказані документи, необхідно викликати поліцію для з’ясування їх особи.

Посадові особи Державної служби України з питань праці здійснюють наглядову діяльність за територіальним принципом, а саме: Управління Держпраці у Житомирській області проводить планові та позапланові перевірки, виключно, на території Житомирської області. Тобто суб’єктів господарювання нашої області не має право перевіряти представник територіального органу Держпраці з іншого регіону України.

У разі виникнення підозри просимо звертатись до поліції за телефоном 102 або Управління Держпраці у Житомирській області - (0412) 34-68-70 у робочі дні, (0412) 55-50-06 у вихідні чи святкові дні.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: