В Бердичеві запрацювала нова фільтрувальна станція води » Новини Житомира
 
 


В Бердичеві запрацювала нова фільтрувальна станція води

Автор: news_maker від 18-09-2012, 19:07, переглядів: 2 170

В Бердичеві запрацювала нова фільтрувальна станція води

Відкривати новий об’єкт прибули керівники області – голова облдержадміністрації Сергій Рижук та голова обласної ради Йосип Запаловський. Як зазначили під час урочистостей, відтепер вирішено проблему, яка існувала 30 років – це недостатня для міста кількість питної води та незадовільна її якість. Весь цей час до осель вода подавалась за графіком. Введення в експлуатацію фільтрувальної станції має зняти цю напругу, запевнив директор комунального підприємства Бердичівводоканал Микола Ревуцький.

Будувати станцію розпочали ще 18 років тому. Пожвавлення фінансування відбулося в 2004 році. За останні два роки використано в межах 14 мільйонів гривень з міського, обласного та державного бюджетів. За будівництво на обласному рівні безпосередньо відповідав перший заступник голови облдержадміністрації Микола Олещенко: "Проект надзвичайно амбітний. Це, по суті, 4 така фільтрувальна станція в Україні, тому тут багато нового. Ми і самі навчалися, і в останні два з половиною роки виправляли помилки, які зробили будівельники раніше"

Як уточнив міський голова Бердичева Василь Мазур, станцію побудовано із запасом – вона може забезпечити очищеною водою стотисячне місто.

"Завершення будівництво фільтрувальної станції -0 це один із етапів поліпшення якості питної води в Бердичеві. Я скаже більше – сьогодні відбулася ще значуща подія – розпочато будівництво очисних споруд"

На останок Василь Мазур додав, що старі фільтрувальні станції відтепер будуть використовуватися для очистки води, взятої із свердловин. А введення нової станції дало можливість вивести КП Бердичівводоканал зі списку стратегічно небезпечних підприємств, адже тепер під час очищення води використовують не хлор, а безпечний гіпохлорит натрію.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: