В обласній дитячій лікарні благодійний фонд передав обладнання для реанімаційного відділення » Новини Житомира
 
 


В обласній дитячій лікарні благодійний фонд передав обладнання для реанімаційного відділення

Автор: news_maker від 19-02-2017, 17:30, переглядів: 1 393

В обласній дитячій лікарні благодійний фонд передав обладнання для реанімаційного відділення

Придбання обладнання для реанімаційних відділень дитячих лікарень було метою минулорічної акції благодійного фонду "Серце до серця". Загалом в Україні вдалося зібрати понад три мільйони 176 тисяч гривень. Частка Житомирщини – трохи більше одного відсотка, 32 тисячі гривень, і на ці кошти були придбані інфузійні насоси для реанімаційного відділення обласної дитячої лікарні. Цьогорічна, вже дванадцята за ліком, акція проходитиме під гаслом "Я хочу бачити життя" і спрямована на допомогу дітям із вадами зору. Тобто, кошти збиратимуть на обладнання для ранньої діагностики і лікування офтальмологічних хвороб у дітей:

"Цього року акція проходитиме з 9 березня по 9 квітня. Впродовж цього місяця плануються масові заходи – концерти, ярмарки. Для старту та фінішу акції ми обрали концерти, і щоб зібрати більше коштів, і щоб підключити молодь", – розповіла регіональний представник фонду "Від серця до серця" Анастасія Дика.

Залучення молодих людей до благодійності вважає дуже важливим і Світлана Гресь, начальник управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Вона каже, що управління сприятиме як поширенню інформації, так і пропагуванню самої ідеї благодійної допомоги:

"Ми попрацюємо з районами, щоб підтримали цю акцію, тому що є реальні справи, передаються реальні речі. І ми розуміємо, що якщо збереться менше коштів, то буде придбано менше препаратів чи інвентарю для медицини. Але тут основна мета – це все-таки бути небайдужими".

На небайдужість земляків сподіваються лікарі. Обласний дитячий офтальмолог Світлана Корбутяк зазначає – спеціалізованої допомоги потребують дуже багато дітей, а сучасне обладнання дозволяє як виявляти, так і якісно лікувати численні вади зору:

"За даними минулого року в області у нас більше 15 тисяч дітей, які стоять на диспансерному обліку з проблемами зору. Але не всі батьки звертаються і, напевне, цих дітей значно більше. А для великої кількості дітей, якщо в ранньому віці правильно підібрати окуляри та почати апаратне лікування, це може привести до того, що діти, коли виростуть, вони забудуть, що вони косили, чи не бачили на одне чи на два ока, знімуть окуляри і будуть повноцінними громадянами нашої країни".

За словами Світлани Корбутяк, на сьогодні більшість обладнання в офтальмологічному відділенні вже випрацювало свій ресурс та застаріло. І незважаючи на не дуже вдалий досвід попередніх благодійних акцій, цього року організатори сподіваються на кращий результат, що дозволить придбати нові апарати та допомогти багатьом дітям побачити життя у всій його різнобарвності, пише 103fm.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: