У березні власниками е-квитків стали понад 3 тисячі житомирян » Новини Житомира
 
 


У березні власниками е-квитків стали понад 3 тисячі житомирян

Автор: news_maker від 9-03-2017, 11:20, переглядів: 1 553

У березні власниками е-квитків стали понад 3 тисячі житомирян

Іван Фурлет, директор КП «Житомиртранспорт», який відповідає за його впровадження, відповів на найбільш поширені запитання житомирян щодо як електронний квиток працює зараз у електротранспорті.
Що таке електронний квиток?
«Електронний квиток» – це складова автоматизованої системи оплати за проїзд. Це інструмент, за допомогою якого ми можемо зробити транспортні послуги набагато зручнішими.
Який алгоритм дій пасажира в електротранспорті за наявності е-квитка?
Пасажир заходить у транспорт, прикладає картку до валідатора та отримує паперовий квиток, який є підтвердженням права на проїзд. Наявність квитка може перевірити контролер.
Скільки коштує е-квиток?
Вартість картки складає 20 гривень, що сплачується один раз, адже вона є багаторазовою. Наразі доступні місячні проїзні квитки, які записуються на картку: для учнів – 35 гривень, студентів – 70 гривень, громадян – 140 гривень.
Чи зміняться умови проїзду для пільгових категорій населення?
Законодавством передбачено, що пільгові категорії населення отримають е-квиток безплатно. Пільговикам, маючи персоналізовану картку, не доведеться пред’являти посвідчення. При вході у транспорт, вони прикладатимуть власний е-квиток до валідатора, як інші пасажири.
Це попередить виникнення конфліктних ситуацій з визначенням права на пільговий проїзд у транспорті.
Чи зросте вартість проїзду, у зв’язку з впровадженням електронного квитка?
Підвищення вартості разового квитка безумовно колись станеться. Збільшиться ціна разового проїзду, але вартість пакету послуг буде меншою. Тому власники електронних квитків зможуть економити на проїзді в міському електротранспорті.
Які нові можливості отримає житомирян від електронного квитка?
Е-квиток дозволить зробити безкоштовною пересадку в інший транспортний засіб. Наприклад, пасажир, який їде з району «Крошня», оплатить проїзд при посадці один раз і протягом 30 хвилин може пересісти в інший транспорт без списання додаткових поїздок.
Де купити та як поповнити е-квиток?
Поки що придбати електронний квиток можна в 9 кіосках КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» за адресами: «Технологічний університет», вул. Чуднівська, 101, «Агроколедж», вул. Покровська, 129, «Довженка», вул. В. Бердичівська, 67, «Десантників», просп. Миру, 37, «Залізничний вокзал», вул. Привокзальна, 1, «Огієнка», вул. Вітрука, 54, «Лятошинського», вул. Небесної Сотні, 11, «Вітрука», вул. Корольова, 44, «Хмільники», просп. Миру, 15.
Ми працюємо над розширенням мережі реалізації е-квитків та їх поповненням через термінали самообслуговування та Інтернет.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: