У Житомирському краєзнавчому музеї відкрито виставку мікромініатюр "Восьме чудо світу" » Новини Житомира
 
 


У Житомирському краєзнавчому музеї відкрито виставку мікромініатюр "Восьме чудо світу"

Автор: news_maker від 24-03-2017, 19:31, переглядів: 1 574

У Житомирському краєзнавчому музеї відкрито виставку мікромініатюр "Восьме чудо світу"

Триватиме ж вона до 28 травня. Автором робіт, представлених на виставці, є видатний майстер мікромініатюрного мистецтва Володимир Казарян. За 35 років діяльності у цій сфері митець створив понад 500 мікромініатюрних витворів, частину з яких нині можна побачити у стінах Житомирського краєзнавчого музею.

Серед представлених робіт, за допомогою мікроскопа, можна роздивитися підковану блоху, яка закріплена на кінчику людської волосини, караван верблюдів, розміщених у вушці голки для шиття, мікроскульптури на макових зернах та шаржі знаменитостей, зображених на рисових зернинках. Також Володимир Казарян зумів розмістити у вушці голки цілий зоопарк із восьми тварин. На думку автора, його роботи підтверджують, що для людини немає нічого неможливого:

"Філософія моєї творчості полягає у тому, аби створювати унікальні мікромініатюри, які не мають аналогів у світі, радувати цим людей, а саме глядачів, даючи їм можливість зустрітися із унікальним мистецтвом. Цим я хочу робити серця людей добрішими і чистішими. Також моєю ціллю є популяризувати мистецтво мікромініатюри, як унікальний вид мистецтва, в усьому світі, демонструючи безмежність людських можливостей".

Однією із найвизначніших робіт художника є найменший у світі портрет Джоконди. Він намальований олійними фарбами на зрізі рисового зерна і у мільйони разів менший від оригіналу. Для того аби намалювати цей портрет Володимир Казарян використовував як пензлик 1/100 частинку волосини. Зазвичай ця робота художника розміщена у Луврі, але до 28 травня усі бажаючі зможуть побачити її в Житомирському краєзнавчому музеї.

Для виготовлення мікромініатюр автор використовує слонову кістку, бивень мамонта, мармур, бурштин, риб'ячу луску, пилинки дорогоцінного каміння, а основами для них служать: відполірована людська волосина, макове зернятко, зернина рису, вушко голки і навіть піщинка. Володимир Казарян вважає, що митець, який займається мініатюрою, має повністю володіти своїми емоціями:

"Для того аби займатися мікромініатюрою, важливо мати сильну витримку, концентрацію, дуже велику наполегливість. І найголовніше – це віра у кінцевий результат. Лише відкриваючи в собі нові сили та здібності можна досягати зірок. Цього я бажаю і усім людям Землі".

При роботі над черговим виробом Володимир Казарян мусить дотримуватись кількох правил обережності. Він затримує дихання і змінює елементи виробу між ударами серця. Роботи митця представлені у приватних колекціях багатьох президентів і світових знаменитостей. Також Володимир Казарян пише вірші, книги та пісні.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: