У Житомирі цьогоріч хочуть створити і запустити в дію центр ювенальної пробації » Новини Житомира
 
 


У Житомирі цьогоріч хочуть створити і запустити в дію центр ювенальної пробації

Автор: news_maker від 29-03-2017, 17:06, переглядів: 1 228

У Житомирі цьогоріч хочуть створити і запустити в дію центр ювенальної пробації

Служба пробації, як структура, утворилася в результаті реформування органів колишньої Кримінально-виконавчої інспекції. Суть пробації полягає у встановленні нагляду за засудженим з покладенням на нього певних зобов'язань й обмежень, без ізоляції його від суспільства. Він має відвідувати центри пробації, періодично зустрічатися з наглядовим офіцером, брати участь у громадських роботах, дотримуватися законослухняної поведінки. Відбування покарання у суспільстві у п'ять разів дешевше, ніж у в'язниці. Крім того, виправні роботи на користь суспільства - це відшкодування збитків, яких було завдано. Говорить очільник Житомирського міського управління новоствореної Служби пробації Анатолій Бобриньов:

"Переваги пробації, я скажу, суттєві. Для особи, яка вчинила правопорушення, це можливість змінитися без перебування в місцях позбавлення волі, збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді, збереження роботи та житла. Для суспільства або громади – це убезпечення громади від вчинення особою повторних злочинів, а також відшкодування завданої шкоди інтересам членів суспільства. Для держави – зниження рівня злочинності, зменшення кількості ув’язнених в місцях позбавлення волі, позитивний економічний ефект, адже уже не треба утримати правопорушника у місцях позбавлення волі державним коштом".

За словами Анатолія Бобриньова, одним з провідних напрямків роботи Служби буде робота з неповнолітніми, засудженими до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі. Цього року Житомир планує доєднатися до створення так званих центрів ювенальної пробації:

"У країні будуть створені 11 центрів ювенальної пробації. Це багато в чому пілотний проект, організації якого сприяють фахівці з Канади. Подібні центри пробації вже функціонують у Львові та Києві, створюється в Одесі та планується у цьому році створення такого центру у Житомирі. Це буде новий рівень роботи із неповнолітніми засудженими, із широким залученням штатних психологів, фахівців, а також партнерських соціальних служб".

Для координації їхньої діяльності при міжрегіональних управліннях будуть функціонувати окремі сектори ювенальної пробації. Відзначимо, що на сьогодні у створених органах пробації на обліку перебувають 76 неповнолітніх, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі, пише 103fm.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: